RTÜK üyesi Bildirici'den İçişleri Bakanlığı'na Müge Anlı tepkisi

RTÜK üyesi Bildirici'den İçişleri Bakanlığı'na Müge Anlı tepkisi

Ünlü TV programcısı Müge Anlı'nın, İçişleri Bakanlığı'nın insan ticaretine karşı hazırladığı kamu spotunda yer alması RTÜK içerisinde tartışmalara neden oldu. RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Anlı'nın insan ticareti konusunda rol model olamayacağını söyledi.

Medya Ombudsmanı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, İçişleri Bakanlığı'nın insan ticareti konusunda hazırladığı kamu spotunda, televizyon programcısı Müge Anlı'nın yer almasına tepki gösterdi.

​Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bildirici, Anlı'nın insan ticareti konusunda rol model olamayacağını, bir programda insan kaçakçılığı tarifesini ekrana taşıdığını ifade etti.

19-08/16/anli.JPG

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Anlı’nın bu konuda RTÜK yaptırımına maruz kaldığını hatırlatan Bildirici, "ATV’nin ekran yüzü olan Müge Anlı’nın olduğu bir kamu spotunun diğer tv kanallarında yayınlanmasını tavsiye etmenin mantığı olamaz" dedi.

19-08/16/anli-2.JPG

​Bakanlıktan gelen ilk tavsiyenin kurulda görüşüldüğünü ve yeterli oy çıkmadığını söyleyen Bildirici, kamu spotu teklifinin 31 Temmuz’da tekrar görüşüldüğünü ve bu kez 5 üyenin oyuyla kabul edildiğini aktardı.

19-08/16/anli-3.JPG

Üst Kurul üyeleri Esat Çıplak, Ali Ürküt, İlhan Taşçı ve kendisinin karşı oy verdiğini vurgulayan Bildirici, karşı oy gerekçesini kamuoyuyla paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN