S-400 10 Eylül'e kadar faal hale getirilecek

S-400 10 Eylül'e kadar faal hale getirilecek

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan, Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin alınmasından sonra beklenen teslimat bugün başladı. MSB, birinci grup malzemelerin Ankara'ya intikalinin başladığını duyurdu. Kurulması için çalışmaların hızla başlayacağı sistemin ise 10 Eylül'de faal hale gelmesi bekleniyor.

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan, Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminde nihai sürece geçildi. 

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin naklinin başladığını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesinin 11 Nisan 2017’de imzalandığı belirtildi. 

Açıklamada, "Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır" ifadesine yer verildi.

19-07/12/s400menzil-z-eglxyu7ek4qftikfdfng.jpg

'HAZIR OLUNCA KULLANIMA BAŞLANACAK'

Milli Savunma Bakanlığı'nın ardından Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır."

NEREYE KURULACAKLAR?

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, radarların 600 kilometreye kadar tarama
yapabildiği, füze menzilinin de 400 kilometre olduğu sistem için Rusya'dan 28 Haziran'da 9 kişilik bir heyet gelmişti. 60 kişilik bir heyet daha bekleniyor.

Sistemin kurulacağı yer konusunda da çalışmaların iki ilde yoğunlaştığı belirtiliyor. TSK'nın bu konuda bu hafta içinde bir karar vermesi beklenirken sistemin 10 Eylül'e kadar faal hale getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN