S-400 hamlesi hayata geçti: Türk pilotlarının F-35 eğitimi durduruldu

S-400 hamlesi hayata geçti: Türk pilotlarının F-35 eğitimi durduruldu

Pentagon, Türk pilotlara ABD'nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'nde verilen F-35 eğitiminin sonlandırıldığını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Andrews "Bakanlık, Türk pilotların uçuş yapmadığından haberdar" dedi. Böylece ABD'nin S-400'le ilgili ilk somut hamlesi de hayata geçti.

Pentagon Sözcüsü Mike Andrews, Türk pilotların ABD'deki F-35 eğitiminin sonlandırıldığını açıkladı. Reuters'a konuşan Andrews Bakanlık, Türk pilotların uçuş yapmadığından haberdar" dedi.

Pentagon Sözcüsü "Türk politikasında bir değişiklik olmaksızın, F-35 programına katılımlarını düşürmek için müttefikimiz Türkiye'yle yakın çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

F-35 programında dört pilot, iki eğitmen ve ayrıca eğitim alan yaklaşık 20 bakım personeli bulunuyor.

Geçen hafta Reuters'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Ankara'nın Rusya'dan almak üzere anlaşmaya vardığı S-400 hava savunma sistemi konusunda geri adım atmadığı, bunun üzerine ABD'nin de yeni pilot eğitimlerini durdurmaya gideceği ifade edilmişti.

Washington yönetimi, S-400'ler ile F-35 yeni nesil savaş uçaklarını birbirine rakip askeri sistemler olarak kabul ediyor ve bir ülkenin bu iki teçhizata birden sahip olmasının F-35 programını riske atacağını savunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN