Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmen 23 Haziran seçimlerinde belirleyici olacak

Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmen 23 Haziran seçimlerinde belirleyici olacak

Yerel seçimlerde İstanbul'da sandığa gitmeyen seçmen, 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimlerde belirleyici olması bekleniyor. Kayıp seçmen olarak bilinen sandığa gitmeyenler, partilerin ve ittifaklarında ana hedef kitlesi...

KARAR.COM

31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen yaklaşık 1 milyon 700 bin seçmenin 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimlerde belirleyici olması bekleniyor. Partilerin tekrar edilecek seçimler öncesi sandığa gitmeyen seçmeni kazanmak için çalışmalar yürütmeye başlamak için görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

İTTİFAKLAR KAYIP SEÇMENİ ÇEKNEYE ÇALIŞACAK

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkının düşük olması sandığa gitmeyen seçmenlerin önemini artırıyor. Hem Cumhur İttifakı'nın hem de Millet İttifakı'nın yeni seçim kampanyası sürecinde kayıp seçmeni çekmek için çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

KİMLER SANDIĞA GİTMEDİ

Sandığa gitmeyen seçmenin bir kısmı AK Parti'de küskünler olarak bilinen kesim olarak karşımıza çıkarken bir kısmı da HDP'nin aday çıkarmamasına karşı tepki gösteren Kürt seçmen...

AK PARTİ TABANINDAKİ TEPKİ OYLARI

AK Parti'nin oylarının ilçelerde yüksek ama İBB'de düşük olması da kayıp seçmenin yanında tepki oylarını da akıllara getirdi. 31 Mart seçimleri öncesi kampanyalarda kullanılan sert dil ve üslubun AK Parti tabanında tepkiye neden olduğu gözlendi. AK Parti'nin 23 Haziran seçimlerinde ise bu dili yumuşatması ve tepkileri gidermek için çalışmalar yapması bekleniyor. Nitekim daha önce AK Parti'den yapılan açıklamalarda sandığa gitmeyen seçmenlerin tek tek zityaret edilerek ikna edileceği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN