Sevgililer günü için teraryum yoğun talep görüyor

Sevgililer günü için teraryum yoğun talep görüyor

14 Şubat sevgililer gününün gelmesiyle birlikte çiçekçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren çiçekçiler, bu yıl teraryum modası olduğunu ve daha fazla talep olduğunu söyledi.

Sevgililer gününde sevgiyi göstermenin simgesi haline gelen çiçek hediye etme geleneği bu yılda bozulmadı, çiçekçiler geleneğe ek olarak bu yılın en çok tercih edilen hediyesinin ise, cam yada plastik fanuslarda canlı bitkilerden oluşturulan minik bahçeler anlamına gelen “teraryum” olduğunu ifade etti.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde çiçek evi işleten Nuriye Taştan, Sevgililer Günü dolayısıyla işlerinde yoğunluk yaşandığını belirterek, “Birkaç günden beri bayağı yoğunuz, çalışmalarımız devam ediyor. Sevgililer gününde daha yoğunlaşacağını düşünüyorum. Beyefendiler, eşlerine güller, orkideler ve son zamanlarda moda olan teraryumlardan çok tercih ediyorlar. Sevgililer gününde de tercih etmeye devam ederler, inşallah, yoğunluk var, daha da yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Nuriye Taştan, Sevgililer Gününde genellikle canlı ve ithal çiçekler tercih edildiğini anlatarak, “Teraryumlarda da çalıştığımız bitkiler özel tasarlanmış, özel olarak seçilerek uygulanmış bitkiler. Şık duruyor, daha çok tercih ediliyor. Bu yıl teraryumlar bayağı rağbet görüyor” ifadelerini kullandı.

17-02/13/5994473.jpg

TERARYUM MODASI ESİYOR

Bir başka çiçek evi sahibi Taner Kurtaran ise “Teraryumlar son bir seneden beri popüler hale geldi. İnsanlar doğayla ilgilensin, daha değişik şeyler olsun diye tercih ediyorlar. Kendi bahçelerini oluşturmak anlamına geliyor. Bu yüzden de cam fanuslar çıktı, elma şeklinde, armut şeklinde, dünya şeklinde gibi, insanlar bunlara sukulent tarzı bitkiler ekiyorlar, işte kaktüstü, sukulentti, hipostez tarzı bitkiler ekip kendi bahçelerini oluşturuyorlar. Kendi yapan müşterilerde var, camını, kaktüsünü, sukulentini, çiçeklerini alıp teraryumunu oluşturan müşteriler de var, ‘hazır hediye şeklinde değişiklik olsun’ diye düşünen müşterilerimize de biz hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Eşine sevgililer günü hediyesi olarak çiçek alan vatandaşlardan İlhami Gökçe’de kır çiçeklerinden oluşan bir aranjman tercih ettiğini söyleyerek, “Eşime bu sevgililer gününde bir çiçekçiye gelip, kır çiçeklerinden karışık bir aranjman yaptırmak istedim. Umarım beğenir” dedi.

TEKİRDAĞ/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN