Sırrı Süreyya Önder'in kızı duygulu paylaşım: O tozlar bu çamurları getirdi

Sırrı Süreyya Önder'in kızı duygulu paylaşım: O tozlar bu çamurları getirdi

Hapiste bulunan eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kızı Ceren Önder, yaptığı duygusal paylaşımla babasını neden hapiste yattığını "O tozların getirdiği çamurdan" ifadesi ile açıkladı.

Ceren Önder, tutuklu bulunan babası Sırrı Süreyya Önder'in neden hapiste olduğunu şu sözlerle ifade etti. 

TOZLARIN GETİRDİĞİ ÇAMURDAN

"Neden orada biliyorsunuz. 12 Eylül'de tüm gençliğini neden yıllarca hapiste tükettiyse ondan. Kendi deyimiyle "O tozların getirdiği çamurdan" Bir de mutsuzluğa karşı hissettiği borcundan."

MEKTUPLARI İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIYORLAR

Önder, Öcalan'ın mektubunu ima ederek "Gülistanı kabristana çeviren, okunan mektupları istediği zaman suç, istediği zaman oy unsuru yapan ve hepimizin çok alıştığı o zifiri karanlıkla savaşını da aynı umutla verdi babam" dedi. 

MUTLUNUN MUTSUZA BORCU VAR

Sözlerini babasının kendisine sürekli söylediği bir cümle ile devam ettiren Ceren Önder, "Çünkü babamdan en çok duyduğum cümle "Mutlunun mutsuza borcu var." oldu hayatım boyunca. Biz yüzyıllardır bu mutsuz, sevmek nedir, hiç tanımadığı birinin hakkı için mücadele etmek nedir bilmeyen, hiç çıkar yokken verilen emeği anlayamayan zalim, sağır, kör karanlığa umudumuzla, mutluluğumuzla, beraberliğimizle borcumuzu ödüyoruz" ifadelerini kullandı. 

19-06/24/d905gafwwae0jqj.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN