Şişli 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları | Yıldırım İmamoğlu Şişli oy oranı | 2019 İBB seçimleri

Şişli 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları | Yıldırım İmamoğlu Şişli oy oranı | 2019 İBB seçimleri

Şişli 23 Haziran 2019 İBB seçim sonuçları ile Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy dağılımı KARAR.COM’da. İBB 2019 seçimleri gelen son dakika haberleriyle şekillenmeye başladı. Her ilçede olduğu gibi Şişli’de oy kullanan seçmelerin de gözü kulağı sandıklardan gelecek haberlerde. Şişli Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi seçim 2019 sayfamızda... En önemli nokta ise DSP’nin oyları hangi tarafa kaydı? İşte anlık gelişmelerle Şişli 23 Haziran seçim sonuçları…

23 Haziran 2019’da milyonlarca seçmenle birlikte 203 bin 711 seçmene sahip Şişli’de de vatandaşlar İBB seçimleri için sandık başına gitti. Şimdi ise 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun büyük oy oranına sahip olduğu Şişli’de sonuç değişti mi, Binali Yıldırım kaç bin oy aldı merak ediliyor. DSP adayı Şişli’den 4 bin 671 oy almıştı. Peki DSP ve diğer adayların oyları Binali Yıldırım’a mı yoksa Ekrem İmamoğlu tarafına mı kaydı? Şişli’de İBB seçimleri nasıl sonuçlandı? KARAR.COM olarak, son dakika haberleriyle, Şişli 23 Haziran 2019 İBB seçim sonuçlarını canlı olarak haberimizde aktarıyoruz.

ŞİŞLİ 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI VE İMAMOĞLU-YILDIRIM OY ORANLARI

23 Haziran 2019 İBB seçimlerinde Şişli’de hangi Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy dağılımı ve partilerin oy oranları merak ediliyor. İptaline karar verilen 31 Mart İBB seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu Şişli’de büyük fark atmış ve 104 bin 948 oy almış, Binali Yıldırım’a Şişli’den 46 bin 417 oy alabilmişti. Peki, 23 Haziran 2019 İBB seçimlerinde durum değişti mi? Binali Yıldırım Şişli’de kaç bin oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun Şişli oy oranı ne kadar oldu? Aşağıdaki linke tıklayarak 23 Haziran 2019 İBB seçimlerinin tüm ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561209316.jpg

ŞİŞLİ SEÇİM SONUÇLARI

Şişli’de 31 Mart’ta yapılan seçimlerinde CHP adayı Muammer Keskin 77 bin 242 oy ve yüzde 48,48 oy oranı ile belediye başkanı seçildi. En güçlü aday olarak görülen DSP adayı Mustafa Sarıgül 46 bin 019 oy ve yüzde 28,89 oy oranı alırken, AK Parti adayı Nihal Yıldırım 33 bin 254 oy ve yüzde 20,88 oy oranına sahip olmuştu. Şişli 31 Mart İBB seçiminde ise, Saadet Partisi 735, BTP 370, TKP 362, Vatan Partisi 343, DP 304, DSP 4 bin 671 oy alırken, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu 104 bin 948, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım 46 bin 417 oy almıştı.

23 Haziran'da sandıklar açıldıktan sonra Şişli seçim sonuçlarını dakika dakika bu link'ten takip edebilirsiniz. 

19-06/22/isli-23-haziran-2019-ibb-secim-sonuclari-yildirim-ve-imamoglu-oy-dagilimi-ve-partilerin-oy-oranlarijpgg-1561209325.jpg

SONAR'IN SAHİBİ HAKAN BAYRAKÇI'DAN İSTANBUL ANKETİ AÇIKLAMASI

SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, AK Parti'nin anket yaptırdığı 4-5 şirketin hiçbirinin sonuçları arasında Binali Yıldırım'ı önde gösteren bulunmadığını öne sürerek "Anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı" ifadelerini kullandı. İktidarın strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını söyleyen SONAR Genel Müdürü Bayrakçı dikkat çeken bir iddia öne sürdü.

Tekrarlanan İstanbul seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden sahaya inmesini değerlendiren Bayrakçı, şunları söyledi;

“Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış”

Bayrakçı, seçime günler kala Erdoğan kozunun da sahaya sürüldüğünü, ancak bu strateji değişikliğinin seçmen nezdinde önemli bir etkisinin olmadığını ifade etti.

31 Mart sonrası Erdoğan’ın prestij kaybetmemek adına miting yapmaktan geri durduğunu belirten Hakan Bayrakçı, “Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış. Bir buçuk puan da olsa daha fazla da olsa Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Bugün baktığımızda anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı. Bu konuda ‘Ben kefilim, oy verin’ şeklinde kendini dört dörtlük ortaya koyarak çalışırdı fakat anket şirketleri ona sıkıntılı sonuçlar getirince bu sefer kendisinin de prestij kaybedeceğini hesaplayarak geri durdu. Geri durmasının nedeni bence buydu” diye konuştu. Tayyip Erdoğan, kendi prestijini korumak adına geri planda dursa da AK Parti’nin seçime günler kala Erdoğan kozunu devreye soktuğunu ifade eden Bayrakçı, “Son bir haftadır niye atak diye düşünürsek, Binali Yıldırım ve İstanbul’da aylardır canını dişine takmış bir il örgütü var sonuçta. Bu insanlar tüm kozlarını oynamak istiyorlar, dolayısıyla ne olursa olsun Tayyip Erdoğan’a İstanbul’a bir hafta yüklenin şeklinde ricakâr olduklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an açılışlarda konuşuyor, yani özetle kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu görerek prestij kaybetmemek için pek dahil olmak istememişti. Ama son haftaya gelindiğinde, elimizde böyle bir imkan da var kullanmadık olmasın diye, elimden gelenin tamamını yaptım dedirtecek bir tarzla tekrar sokaklara çıkıyor diye düşünüyorum” dedi.

''24 HAZİRAN'DA SARAÇHANE'DEYİM''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe ve Ümraniye'de vatandaşlara ''23 Haziran'da sandığa gitmeye ve 23 Haziran'da sandıkta, ilçe seçim kurulunda ve okullarda görev almaya hazır mıyız? Siz hazırsanız ben de 24 Haziran'da Saraçhane'deyim bekliyorum hepinizi'' dedi. 23 Haziran öncesi yaptığı geziler esnasında Sancaktepe'de Sarıgazi Belediye Binası önünde konuşan İmamoğlu, kendini bekleyen vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, “23 Haziran'da sandığa gitmeye ve 23 Haziran'da sandıkta, ilçe seçim kurulunda ve okullarda görev almaya hazır mıyız? Siz hazırsanız ben de 24 Haziran'da Saraçhane'deyim bekliyorum hepinizi. Bize zaman kaybettirdiler. Ama bu zamanı göreceksiniz hızlı telafi edeceğiz. Çok çalışacağız seçimden önce seçilmek için, millete hizmet için çalıştığımızın 100 katı çalışacağız. Kendisini, milletine adamış, idealleri peşinden koşan, önce vatan diyen insanlarla çalışacağız. Asla sizi aldatanlar aramızda olmayacak. Sizlerle birlikte çok güzel geleceğe koşacağız. Emeği ile çalışan hiçbir belediye çalışanına bu kardeşiniz dokunmayacak. Kalan 3-4 günde tüm pozitif duyguları, tüm güzel duaları sizinle paylaşacağız ve moralli bir şekilde 24 Haziran'da çalışmak için hazırlık yapacağız. Onlar kin duysunlar, iftira atsınlar, biz işimize bakacağız. Milletimize hizmet için kalan günlerimizde anlatarak sonraki günlerde de çalışarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

'BİZ ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ'

İmamoğlu, “Ümraniyeliler özellikle size söz veriyorum. Tüm mahallelerinizdeki tapu sorununu bu kardeşiniz çözecek. Yıllarca sizi oyaladılar. İmar sorunlarını da bu kardeşiniz çözecek. Söz veriyorum size. Biz çözüm için geleceğiz. Çocuklara kreş yapacağız. Annelere çocuklara 0-4 yaş arasındaki çocukları ile bütün İstanbul'u ücretsiz gezmelerini sağlayacağız. İşsizliğe biz çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.

24 HAZİRAN'DA ''BİSMİLLAH'' DİYECEĞİZ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün katıldığı Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında açıklamalarda bulundu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı.

Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerini ve sonrasında yaşananları hatırlatarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat edilme sürecini anlattı. Yıldırım, şöyle konuştu: "YSK bütün iddia ve bilgileri değerlendirdi. Sonunda 'Evet bu seçimde şaibe ve yolsuzluk vardır' diyerek, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. YSK'yı, ilk günlerde göklere çıkaran, 'En güvendiğim kurum' diyen CHP adayı, sonuç açıklandığında zıvanadan çıktı. 'YSK'yı kınıyorum' demeye başladı. Hele hele parti temsilcileri çete üyesi olarak ilan ettiler, Yüce Divan'la tehdit ettiler, 'sokağa çıkamazsınız' dediler. Bu tamamen ikiyüzlülüktür. Hukuk devleti ve demokrasi bizim lehimize olunca güzel olmayınca kötü. Böyle şey olur mu?"

Her zaman siyaseti millete hizmet amacıyla kullandığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul zaten bir marka ancak dünyanın parmakla gösterilen şehirleri arasına sokmak boynumuzun borcudur. Bunu nasıl yapacağız hemşehrilerim, 23 Haziran'da oylarımızla sandıkları tıka basa dolduracağız. 24 Haziran'da da 'Bismillah' deyip, işe başlayacağız."

Şişli 23 Haziran 2019 İBB seçim sonuçları ile Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy dağılımı KARAR.COM’da. İBB 2019 seçimleri gelen son dakika haberleriyle şekillenmeye başladı. İşte son durum: 

ŞİŞLİ 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI DAKİKA DAKİKA GRAFİKLİ 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN