Son dakika! Afrin Harekatı'nda 17. gün... Surki köyü ele geçirildi

Son dakika! Afrin Harekatı'nda 17. gün... Surki köyü ele geçirildi

TSK'nin 17. gününde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 947 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekatta Kamışlı'da kayda alınan bir videoda, çok sayıda Amerikan zırhlı aracının teröristlere gönderildiğini ortaya koydu. Harekatta TSK ve ÖSO Surki Köyü, Dikmetaş köyü ve Sarıkaya Tepesi teröristlerden alındı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 17 gününde şiddetli çatışmalarında ardından Afrin'in kuzeydoğusundaki Dikmetaş köyünün de teröristlerden alındığı bildirildi.

İşte Afrin'de yaşanan gelişmeler...

Azez'de Afrin'deki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 8 kişi yaralandı.

18-02/05/co.jpg

SARIKAYA TEPESİ DE ALINDI

Kilis'in güneyindeki Sarıkaya Tepesi, teröristlerden alındı. Tepe, 28 Ocak'ta ele geçirilen ve stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nın kuzeyinde yer alıyor.

TSK TANKINA SALDIRI

TSK'dan yapılan açıklamada Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde harekata katılan bir tanka terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

AZEZ'E ROKETLİ SALDIRI

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden, Kilis'in karşısındaki Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez ilçe merkezine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda roketin isabet ettiği bir kamyonette bulunan aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralılar tedaviye alındı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 17 gününde sosyal medyada ÖSO'ya yakın hesaplar Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun Racu'nun batısındaki Surki Köyü'nü de teröristlerden temizlediğini duyurdu, köyden fotoğraf paylaşıldı. Surki Köyü, Racu beldesinin batısındaki ve Şeyh Hadid'in kuzeyindeki cephelerin birleştirilerek Afrin'in batısında geniş bir cephe hattı oluşturulmasına yönelik operasyonla PYD/PKK'dan alındı.

18-02/05/ko-1517823884.jpg

TSK'dan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 947'ye ulaştığı bildirildi. Devam eden harekatta Çemberin daraldığı Raco bölgesinde, güneydeki Surkah köyü YPG'li teröristlerden alındı.

İŞTE O ANLAR

ABD ZIRHLI ARACI YPG'LİLERE GÖNDERİLDİ

ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımı devam ediyor. Türkiye sınırına hayli yakın konumdaki Kamışlı'da çekilen video, çok sayıda Amerikan zırhlı aracının YPG'lilere gönderildiğini ortaya koydu. Türk savaş uçakları Horoz Dağı ile Bülbül bölgesindeki terör mevzilerini bombardımana tuttu.

Afrin'in güneyindeki İdlib'de Şam rejimi kimyasal saldırı düzenledi. Maarat el Numan'daki enkaza dönmüş hastanede çekilen görüntüler dünyayı şoke etti.

BAŞBAKAN'DAN HAREKAT AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, Zeytin Dalı harekâtı sırasında bugüne kadar YPG'li teröristler tarafından Hatay'a 60, Kilis'e 34 roket atıldı. Saldırılarda yedi can kaybı var, 113 yaralı ise hastanelere taşındı.

Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının 17. günündeki gelişmeleri an be an canlı blogla aktaracağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN