Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ'ın İslam'la alakası yok

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ'ın İslam'la alakası yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu. Dün Mısır'daki bir camiye cuma namazı esnasında DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırıyı kınayan Erdoğan "Bunların İslam'la alakası yok! Bunlara nasıl Müslüman deriz?" diyerek sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Milli Savunma üniversitemizi faaliyete geçirmiştik. Tüm askeri okulları aynı çatı altında toplama düşüncesi eskiden beri vardı. 15 Temmuzun ardından süratle gerçekleştirdik.

Bu yıl hazırlık sınıflarına öğrenciler alarak yeni sistem işler hale getirildi. Ekim ayında özel kuvvetlerde görev yapacak üst teymenlerimizi mezun ettik. 

15 Temmuz darbe girişimi öncesi 10 bin 328 öğrencimiz eğitim görüyordu. Şuan da 10 bin 348 öğrencimiz eğitim görüyor.  Astsubaylarımızın ailelerini özellikle tebrik ediyorum. 

Maziden atiye bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez inancıyla kültürümüze sahip çıkıyoruz. Tarihi hakikatlerimizi bilmezsek Suriye, Irak, Balkanlar politikamızı nasıl oluşturabilirdik. 

Bölgemizde yaşanan hadiseler sebebiyle birilerinin çıkarları zayıflıyor olabilir ama bizim canımız yanıyor. Mustafa Kemal'in ifadesiyle Misak-ı Milli'yi bir tarafa atabilir miyiz? Fırat Kalkanı'nın ne olduğunu anlayabiliyor muyuz? Bizim oralara yönelik hassasiyetimizin altında tarihi gerçekler yatıyor.

Bir terör örgütü eliyle kadim şehirlerimizde oluk oluk akan Müslüman kanını durdurmak boynumuzun borcudur. Dün cuma namazında Mısır'da DAEŞ terör örğütü 300 Müslümanımızı şehit etti. Bunların İslam ile alakası yok! Bunlara nasıl Müslüman deriz? Bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayız. Bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez. Bizi oyundan çıkartıp sahanın tamamen dışına atmak isteyenlerin farkındayız. Biz bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için yönlendirmekte kararlıyız.

Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların bizi sahanın dışına atma hamleleri olduğunun farkındayız. 

Erdoğan: Hamle yapmak zorundayız

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN