Son dakika! Erdoğan Putin ve Trump görüşmesinin içeriğini açıkladı

Son dakika! Erdoğan Putin ve Trump görüşmesinin içeriğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye kriziyle ilgili Rusya lideri Putin ve ABD Başkanı Trump'la yaptığı görüşmenin içeriğini anlattı. Erdoğan "Ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. İnsani trajediye bitin dedi" ifadelerini kullandı. Erdoğan, krizin yumuşamaya başladığına yönelik sinyaller olduğunu da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını İstanbul Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde kıldı. Erdoğan çıkışta gazetecilerin gündemdeik konularla ilgili sorularını cevapladı. Suriye kriziyle ilgili yumuşama sinyali olduğunu belirtirten Erdoğan ABD Başkanı Trump ve Suriye Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Milletimizin milli beraberliği, barışı çok önemli. Sayın Putin'le ve Sayın Trump ile yaptığımız görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi. Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini için neler yapılabilir... Bunları görüşme fırsatımız oldu.

HAVA YUMUŞUYOR

Bunları görüşürken üzerinde ısrarla durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağını, barışın tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaşanan trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu. Hele hele Doğu Guta ve Duma'daki gelişmeler can yakıcıydı, felaket tablolarıydı. Bende video çekimleri vardı. Bu videoları ben özellikle Putin'e gönderdim. Son izlenimlerimize göre bölgede havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu. 

Sayın Trump’la da bunları ele aldık. Yaklaşımlarını sergilerken kendilerine özellikle ifadem kimyasal silahları kullanırken şu anda koalisyon güçlerin tutumunun olumlu olduğunu, bizim de bu konuda tutumumuzun çok çok kararlı olduğunu söyledim. Bizim biliyorsunuz kimyasal silahlarla ilgili çok sert tutumumuz var. 

HASSASİYET GÖSTERİN DEDİK

Kimyasal silahlarla mı insanlar daha çok ölüyor ve öldürülüyor yoksa konvansiyonel silahlarla mı daha çok ölüyor? Kimyasal silahlar elbette felaket ancak diğer tür silahlarla da kadın çocuk tanımadan öldürüyorlar. Bunların hepsine karşı olarak Rusya ve koalisyon güçlerinin hassasiyetini istedik, istiyoruz. Şimdi havalar biraz yumuşamışa benziyor. Havayı yumuşatmak, barışı sağlamak istiyoruz.

Daha önce Fırat Kalkanı’yla başlayan şimdi Afrin sürecimiz kararlı bir şekilde sürüyor. Bizim mücadelemiz teröristlerle olan mücadeledir, kesinlikle işgalle ilgisi yoktur bunun tüm dünyanın bilmesi lazım.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN