Son dakika! Güngören 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde?

Son dakika! Güngören 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde?

207 bin 741 seçmenin bulunduğu Güngören 23 Haziran seçim sonuçları, AK Parti ve CHP için çok önemli. Peki Güngören Binali Yıldırım oy oranı kaç? Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç? 31 Mart seçim sonuçlarına göre Yıldırım'ın önde olduğu Güngören'de bu defa tablo nasıl şekillenecek? KARAR.COM seçim 2019 sayfasında tüm İstanbul ilçelerini olduğu gibi 23 Haziran Güngören oy oranlarını anlık olarak aktarıyor. Son dakika haberleriyle beraber işte Güngören 23 Haziran seçim sonuçları...

İstanbul 23 Haziran 2019 seçimlerinde bir defa daha sandık başına gitti. Yenilenmesine karar verilen 31 Mart İBB seçimlerinde Güngören seçim sonuçları, etkin rol oynayacak. Çünkü 207 bin 741 seçmenin yer aldığı Güngören’de Binali Yıldırım önde olsa da Ekrem İmamoğlu'nun oy potansiyeli de azımsanmayacak derecede. "Güngören İBB seçim sonuçları Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı" gibi sorgulamaların yanıtı da araştırılıyor. Karar.com canlı olarak Güngören 23 Haziran 2019 seçim sonuçlarını ekrana taşıyor.

31 Mart seçim sonuçlarına göre Güngören ’de AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a 89 bin 456, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na ise 71 bin 648 oy çıkmıştı. Şimdi yanıtı merak edilen soru "Hangi aday Güngören ’de birinci çıktı?"

GÜNGÖREN 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI, ADAYLARIN OY ORANLARI 2019

Güngören'de Saadet Partisi, DSP ve BTP tabanının ne yönde oy kullanacağı İstanbul genelinde olduğu gibi önemli. SP adayı 2 bin 176, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 749, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 190, Vatan Partisi 246, Demokrat Parti 377, DSP 469 oy almıştı. Binali Yıldırım'ın Saadet Partililerden özür dilemesi 2 bin 176 oyu etkileyecek mi? AK Parti’nin İBB adayı Yıldırım'ın ilçede farkı açması buna bağlı. Sandıklar kapanıp, oylar sayılmaya başlandığı andan itibaren aşağıdaki linkten Güngören 23 Haziran seçim sonuçları, İmamoğlu ve Yıldırım oy oranlarını takip edebilir, son dakika haberlerine KARAR.com’dan ulaşabilirsiniz:

19-06/21/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561105607.jpg

GÜNGÖREN 31 MART SEÇİMLERİNDE TABLO NASIL ŞEKİLLENDİ?

31 Mart 2019’da yapılan belediye seçimlerinde de AK Parti adayı Bünyamin Demir, 89 bin 426 oy ile (yüzde 53,78) ipi göğüslemişti. 61 bin 627 oy alan CHP’nin adayı İsmet Yaşar ise yüzde 37,06 oy oranı ve 61 bin 627 kişinin oyunu alarak seçimleri kaybetmişti. HDP yüzde 4,7, Saadet Partisi yüzde 2,57, Büyük Birlik Partisi (BBP) yüzde 1,24, TKP yüzde 0,33, BTP yüzde 0,32 ve diğer adaylar da yüzde 0,62 oy almıştı. İlçe belediye meclisi seçimlerinde ise AK Parti yüzde 53,25, CHP yüzde 36,31, HDP yüzde 4,71, Saadet Partisi yüzde 2,69, BBP yüzde 1,568, DSP yüzde 0,35, BTP yüzde 0,34 ve bağımsızlar yüzde 0,12 oy almıştı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tablo şu şekildeydi:

19-06/21/gungoren-secim-sonuclari.jpg

SEÇİME 2 GÜN KALA ANKETLERDE İMAMOĞLU ÖNDE

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 5,12'lik farkla Binali Yıldırım'ın önünde yer alıyor. 23 Haziran'da yenilenmesine karar verilen İBB Başkanlığı seçimleri öncesi 21 Haziran 2019'da paylaşılan son ankette İmamoğlu'nun önde olduğu görüldü. İstanbul Ekonomi Araştırma adlı şirket; 17-19 Haziran tarihlerinde İstanbul çapında bin 500 kişiyle, bilgisayar destekli telefon görüşmesi (CATI) yöntemiyle yaptığı anketin neticesini paylaştı. Şirketin yaptığı ankete göre; CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 48,10, Binali Yıldırım'ın yüzde 43,3 oy alacağı öngörüsünde bulunuluyor. Kararsızlar dağılmasının ardından da; İmamoğlu'nun oyu yüzde 52,11'e, Binali Yıldırım'ın oyu da yüzde 46,99'a yükseliyor.

19-06/21/g.jpg

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü. ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti. 23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti.

MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçimin tekrarlanması durumunda İBB seçiminin iptali, seçimin tekrarlanması kararı verilmesi durumunda politik tercihiniz değişir mi? diye bir soru sorduk. Yüzde 79 değişmez diyor. Yüzde 8 kararsız, yüzde 13 evet değişir. Kararsızları dağıttımızda yüzde 16, 17'lik bir seçmen ki bu seçimin kaderini değiştirebilecek bir oran" yorumu dikkat çekmişti.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

ÖCALAN'DAN 23 HAZİRAN İÇİN HDP'YE TARAFSIZLIK ÇAĞRISI

Anadolu Ajansı, İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan'ın, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptığını duyurdu. İmralı'da Öcalan'la görüşen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, basın toplantısıyla çağrıyı açıkladı. Öcalan'ın mektubunda 'çözüm süreci'ne vurgu yapması ise dikkat çekti. 23 Haziran İstanbul seçimlerine 2 gün kala Abdullah Öcalan da devreye girdi. Öcalan HDP'ye 'tarafsız olun' çağrısı yaptı. Anadolu Ajansı'nın flaş olarak geçtiği habere göre, Teröristbaşı Öcalan "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" açıklaması yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ VURGUSUYLA HDP'YE TARAFSIZLIK ÇAĞRISI

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Abdullah Öcalan'ın mektubunu okudu. Mektupta şu ifadeleri yer aldı:

"Kamuoyuna duyurum. Son ölüm oruçları ve açılık grevlerinin sona ermesi vesilesiyle kullanmak durumunda kaldığı şahsi inisiyatif konusunda olası gelişmeleri dikkate alarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Çözüm sürecine ilişkin daha derinleştirilmiş ve netleşmiş bir tutumdan bahsettim. Mevcut gelişmelerde bu perspektiften baktım. Çözüm süreci sonrasına damgasını vuran ve Türkiye'nin geleneksel ikilemini aşmaya varan ve kutuplaştırıcı üslubun başka Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunları ağırlaştırdığı ortaya çıkmış bir sonuçtur. Cumhur ve Millet İttifaklarının bu gerçekliğine karşılık Halkların Demokratik Partisinde ifadesini bulan demokratik ittifak ile bağlantılı demokratik müzakere opsiyonu çözüm odaklı olmayı esas almıştır. Önümüzdeki dönemde gerçek gerek iç toplumsal gerekse bölgesel ve küresel sorunların daha da ağırlaşacağını göz önünde bulundurarak bu üçüncü yol tavrının korunması büyük bir önem ve anlam ifade etmektedir. Bu çerçevede Halkların Demokratik Partisinde vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir. Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayağına dayalı çizgi en doğru sonuç üretici bir siyasi platform durumundadır. İlgili bütün çevrelerin bu temelde duyarlı olmaya çağırıyorum."

İktidara yakın medyada, Öcalan'ın seçimlerle ilgili mesajı olduğu bunun açıklanması gerektiği yönünde yazılar yayınlanmıştı.

19-06/21/screenshot_4.jpg

Öte yandan Diyarbakır HDP Milletvekili Ziya Pir, Twitter hesabından çağrının 'yalan' olduğunu ileri sürdü ve "HDP'nin oyları İmamoğlu"na çağrısı yaptı.

207 bin 741 seçmenin bulunduğu Güngören 23 Haziran seçim sonuçları, AK Parti ve CHP için çok önemli. Peki Güngören Binali Yıldırım oy oranı kaç? Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç? İşte son durum:

GÜNGÖREN SEÇİM SONUÇLARI 23 HAZİRAN YEREL SEÇİMLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN