Son dakika: Mersin'de polis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi

Son dakika: Mersin'de polis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi

Mersin'de terör saldırısı... Mersin'de polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 12 polis yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Patlamadan sonra alev alan otobüsün motor kısmı ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Servis yakınlarında büyük zarar görmüş bir motosikletin parçalarının bulunduğu, bu nedenle bomba yüklü motosiklet ihtimalinin değerlendirildiği öğrenildi. Meclis'te saldırı ile ilgili soruları yanıtlayan Bekir Bozdağ, "Bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor" dedi. Bozdağ, 17'si polis 18 kişinin de yaralandığını söyledi.

Olay saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı’nda meydana geldi. Mesai çıkışı polis servis otobüsünün geçişi sırasında yol kenarına park halindeki motosiklet uzaktan kumandayla patlatıldı. Otobüsün arka kısmına denk gelen patlamada 12 polis yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çevredeki birçok binanın camları kırıldı.

17-10/17/59e6229a0f25452430c587a8.jpg

Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlükle ulaştı. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

17-10/17/59e622960f25452430c5878e.jpg

Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye güvenlik çemberine aldı. Patlayan motosikletin parçaları tek tek incelendi.

17-10/17/59e6229a0f25452430c587a3.jpg

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliği, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirdi.

1. Sulh Ceza Hakimliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 17.40 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi 18. Cadde üzerinde polis servis aracının geçtiği esnada meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmaktadır” denildi.
Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel ve internet medyası ile sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasına 5187 sayılı Kanun’un 3/2 maddesi gereğince yayın yasağı getirildi bildirildi.

MERSİN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Habertürk TV'ye konuşan Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi:Ankara'dayım şu anda. İtfaiye daire başkanımız bizi aradı. Patlama yüksek bir polis servis aracına yapılan bir patlama. Biz de takip ediyoruz. Valilik binasına yakın bir bölge. Araç seyir halindeydi. Bu tür şeyler zaman zaman oluyor. Birkaç defa canlı bombaların da yakalandığını biliyoruz.

12 POLİS YARALANDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi. 

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

17-10/17/1676295_6702a100190944ef53f6a5ce034a9ff3.jpg

ÇÖP KONTEYNERİNE BOMBA KONULDU

İHA Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerine konulan bomba uzaktan kumandayla patlatıldığı ve e olayda çok sayıda polis memurunun yaralandığı haberini geçti.,

17-10/17/1676295_ecef48ac0756f9d8532db9839f878fe8.jpg

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’deki polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili konuştu.

Bozdağ, “Bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Şu ana kadar 17'si polis 18 kişi yaralandı. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.

17-10/17/screenshot_1.jpg

HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

17-10/17/59e6229a0f25452430c587bf.jpg

EKİBE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Mersin’de 3 Nisan’da Mezitli İlçesi Söğütlüpınar Kavşağı’nda parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu kontrol noktasında bekleyen 2 polis memuru yaralanmıştı.

Olay yerinden gelen ilk görüntüler...

 

17-10/17/screenshot_3.jpg

17-10/17/screenshot_2.jpg

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN