Son dakika! TSK ve ÖSO Afrin'de üç köyü daha temizlendi (Afrin'de son durum)

Son dakika! TSK ve ÖSO Afrin'de üç köyü daha temizlendi (Afrin'de son durum)

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeran beldesi terör örgütünden temizlendi. TSK ve ÖSO 8 askerin şehit düştüğü Keltepe'de, teröristlerin saldırı öncesi gizlendiği tünellere de girildi, arama çalışması yapıldı. Şeran'da yaşanan çatışma anlarının görüntüleri ortaya çıktı. TSK'dan yapılan açıklamada ise 2872 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2878'e çıktığını söyledi. Son dakika gelen habere göre TSK ve ÖSO, Afrin'in Tall Hamu, Matinli ve Katma köylerini de teröristlerden temizledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 46'ıncı gününde Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan terörden kurtarıldı. Böylece Şeran belde merkezi YPG'li teröristlerden temizlendi. Üç tarafı tamamen kuşatılan kuzeydoğu cephesindeki kritik beldenin alınması birkaç saat sürdü.

ÜÇ KÖY DAHA KURTARILDI

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Tall Hamu köyü ile ilçenin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Matinli köyü ve Katma köyü de terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

ŞERAN'DA ÖSO İLE TERÖRİSTLER ÇATIŞTI

Şeran beldesinde ÖSO ile  YPG/PKK'li teröristlerle yanan sıcak çatışma anlarının görüntülere ortaya çıktı. 

CİNDERES VURULUYOR

Batı cephesinde ise Türk savaş uçakları Cinderes beldesindeki terör mevzilerini vuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada Cinderes üstündeki baskının arttığını söyledi.

TOPLAM 2 BİN 872 TERÖRİST ETKİSİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekâtı’nın 46’ncı gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 872 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı’nda 46’ncı güne girildi.

MÜHİMMAT VE YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

TSK) Afrin'in terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, 1 Mart günü, Raco beldesindeki Keltepe'de 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin de yaralandığı çatışmada teröristlerin saklandığı metrelerce uzunluktaki tünellere, jandarma özel harekat ekipleri operasyon düzenledi. Teröristlerin 8 askeri şehit ettiği, çok sayıda tuzaklanan patlayıcıya rastlanan, sözde 'sorumlular' için özel bölümlerin bulunduğu tünelde mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Raco beldesine yönelik sürdürülen operasyonda, 1 Mart'ta, Keltepe'de sisli ve yağmurlu havayı fırsat bilen teröristler, gizlendikleri tünellerden sızarak, askerlere saldırdı. Çıkan şiddetli çatışmada sayıları 100'ü aşan teröristler, etkisiz hale getirilirken, 8 asker şehit oldu, 13 asker ise yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından Keltepe bölgesinde arama- tarama faaliyeti gerçekleştiren askerler, hain saldırının yapıldığı tünellere de operasyon düzenledi. Tünele giren özel birlikler, burada mühimmat ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi. Tünelde ayrıca teröristlerin Raco bölgesine tuzaklanması için hazırladıkları el yapımı patlayıcılar da operasyona katılan birlikler tarafından imha edildi.

SÖZDE 'SORUMLULAR' İÇİN ÖZEL ODA YAPMIŞLAR

Operasyon düzenleyen askerler, tünelde teröristlerin sözde 'sorumlular'ı için yapılan özel oda ile de karşılaştı. Odada televizyon, soba ve yaşam malzemesi olması dikkat çekti. Öte yandan yapılan incelemede, teröristlerin hain saldırı öncesi kullandığı mühimmatı çatışma bölgesine plastik bidonlarla taşıdığı ortaya çıktı.

95'İ SON 24 SAATTE

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana, 95’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

149 BÖLGE KONTROL ALTINDA

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Göbelek köyü ile ilçenin güneybatısındaki Cindesres beldesine bağlı Kureybe köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. 

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 119'u köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 149 bölgeyi kontrol altına aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN