Son dakika! Türk askeri İdlib'de... 100 komando sınırı geçti

Son dakika! Türk askeri İdlib'de... 100 komando sınırı geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin keşif faaliyetleri kapsamında bazı zırhlı araçlar ile özel kuvvetler mensubu askerler, dün gece çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentine giriş yaptı. 100 komandonun sınırı geçtiği öğrenilirken, sayının daha da artacağı belirtildi.

Türkiye, Rusya ve İran arasında varılan mutabakat kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgedeki keşif faaliyetleri kapsamında dün gece özel kuvvetler mensubu askerler ile zırhlı araçların İdlib bölgesine girdi. Sınırı geçen asker ve zırhlı araçların sayısına ilişkin ise kaynaklardan farklı bilgiler yansıdı. Bazı kaynaklarda 12 zırhlı araç ile 100 civarında özel kuvvetler mensubu askerin sınırı geçtiği belirtildi.

17-10/13/resized_7dcc1-8247d87ahabru.jpg

İlerleyen zamanlarda sınırı geçen asker ve zırhlı araç sayısının TSK’nın plan ve programı çerçevesinde artabileceği kaydedildi. Sınırı geçen askerlerin ise Afrin ile İdlib sınırında konuşlanacağı ileri sürüldü. Suriye sınırındaki askeri hareketliliğe ilişkin bazı görüntüler de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

KARARTMA UYGULANDI

İntikal saat 23.05’te başladı. 8 tank, 50 zırhlı araç ve 200 kadar Türk askeri Suriye’nin Kefer Lusin bölgesinden giriş yaptı. Daret İzze kasabasına ulaşan konvoyun son varış noktasının stratejik öneme sahip Berekat Tepesi olduğu öğrenildi. İntikal sırasında güvenlik için karartma uygulandı.

Sınırda İdlib intikali hareketliliği

İHA’LAR HAVADAN KALKAN OLDU

Konvoy yola çıkmadan önce 200 kadar izli mermi ile havaya ateş açıldı. Mehmetçik giriş yaparken iç kesimlerde güvenliği muhalif gruplar sağladı. 3 silahlı insansız hava aracı konvoyu dakika dakika izleyerek havadan kalkan oluşturdu. Zırhlı ambulanslar da Türk askerine eşlik etti. Konvoyun geçtiği güzergahtaki bölge halkı, Türk askerine sevgi gösterilerinde bulundu.

Öte yandan, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgede askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.

TANKLAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bugün gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı. 

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar İdlib'e giriş saatini 22.15 olarak açıkladı.

BM'DEN YARDIM

Öte yandan BM’nin 25 yardım TIR’ı da Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yaptı. Jandarma’nın gözetiminde sınır kapısına gelen 25 TIR işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’nin idlib kentine doğru yola çıktı.

BM yetkilileri, TIR’lardaki yardım malzemelerinin İdlib ve ilçelerinde yaşayan sivil halka dağıtılacağını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN