Son dakika! Yıldırım, Zeytin Dalı'nın harekat merkezine canlı bağlandı

Son dakika! Yıldırım, Zeytin Dalı'nın harekat merkezine canlı bağlandı

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda yerli teknoloji 'PTT Messenger' ile Zeytin Dalı Operasyonu'nu yöneten Hatay'daki harekat merkezine bağlandı. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'le konuşan Başbakan, son durumla ilgili bilgi aldı. Zeytin Dalı Operasyonunda görev alan askerlere başarılar dileyen Yıldırım, "Görüntü de bayağı net. Çözünürlüğü yüksek bir görüntü var. Bu da güzel bir ürün olduğunu gösteriyor. Pazar günü oralardaydık, gerekli bilgileri aldık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu öncesi  milli mühendislik ürünü olan PttMessenger uygulaması ile canlı olarak Hatay'daki Zeytin Dalı Harekat Merkezi'ne bağlanarak Zeytin Dalı Harekatı'nı görüştü. 

KORGENERAL TEMEL OPERASYONLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Yıldırım’ın operasyon hakkında değerlendirme istemesi üzerine, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel harekat hakkında bilgi verdi. Harekatın planlandığı şekilde devam ettiğine değinen Temel, "Hem askerimiz, hem de sivil halkın zarar görmemesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. Çünkü, Afrin halkı kardeşimizdir. Kaldı ki bu coğrafyada Kürt, Arap, Acem, Kürt bütün halklar kardeş. Dolayısıyla, biz her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Kimsesizlerin kimsesizi olan Türkiye Cumhuriyeti, bölge halkına gıda ve sağlık yardımını yapıyor. Bizim hedefimiz teröristlerdir tamamen. Harekatın sonunda da Afrin halkının teröristlerin baskı ve zulmünden de kurtulacağına inanıyoruz. Harekatımızı sürat ve emniyet dengesiyle, imkan, mekan, zaman faktörlerini dikkate alarak terörist durumu, hava ve arazi şartlarıyla beraber değerlendirerek sevk ve idare ediyoruz" açıklamasında bulundu.

YILDIRIM ASKERLERE BAŞARI DİLEDİ

Harekat merkezine yapılan bağlantı sonrası Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Bakanlar Kurulu toplantısında Afrin harekatı kapsamında terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların ele alınması bekleniyor.

PTT MESSENGER NEDİR?

PTT Messenger ile, milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan PttMessenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. PttMessenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

BAKANLAR KURULU'NUN GÜNDEMİ AFRİN

Bakanlar Kurulu, bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantının gündeminde Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ve terörle mücadele var. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN