Sultangazi 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları | Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları

Sultangazi 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları | Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları

Sultangazi 23 Haziran Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları ve 23 Haziran 2019 Sultangazi İBB seçim sonuçları açılan ilk sandıklarla birlikte şekillenmeye başladı. Sultangazili seçmenler 23 Haziran seçim sonuçlarını KARAR.COM’dan takip etmeye devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım sandıklardan birinci isim olarak çıkmıştı. Peki, 23 Haziran İBB seçimlerinde sonuçlar değişti mi? Ekrem İmamoğlu Sultangazi’den kaç oy aldı? Binali Yıldırım’ın Sultangazi oy oranı ne kadar? Sultangazi’de dengeler değişti mi? 23 Haziran İstanbul İBB seçimlerinin tüm ayrıntıları SEÇİM 2019 sayfamızda…

İptaline karar verilen 31 Mart seçimlerinin ardından milyonlarca seçmenle birlikte 348 bin 829 seçmene sahip Sultangazi’de de seçim heyecanı yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanını seçmek üzere sandık başına giden vatandaşlar Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın oy oranlarını SEÇİM 2019 sayfamızdan canlı olarak takip ediyor. 31 Mart seçimlerinde birinci gelen isim Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında yaklaşık 60 bin oy farkı vardı. Peki, Sultangazi 23 Haziran İstanbul seçimlerinde bu oy farkı kapanabildi mi? Sultangazi 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ne oldu? Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu oy oranları kaç? İşte, son dakika haberleri ile güncellenen KARAR.COM Seçim 2019 sayfası…

23 HAZİRAN 2019 SULTANGAZİ İBB SEÇİM SONUÇLARI

Büyük rekabete sahne olan 23 Haziran İBB seçimlerinde AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ve CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşti. Şimdi Sultangazi 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları merakla bekleniyor. 31 Mart seçimlerinde Sultangazi’de Binali Yıldırım’a 167 bin 532 oy çıkarken, 108 bin 960 oy da Ekrem İmamoğlu’na gitmişti. Peki, 23 Haziran 2019 Sultangazi İBB seçim sonuçları açıklandı mı? Sultangazi’de Binali Yıldırım kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun Sultangazi oy oranı ne kadar? Aşağıdaki linke tıklayarak 23 Haziran İBB seçimleri ile ilgili merak edilen tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

19-06/22/sultangazi-23-haziran-istanbul-secim-sonuclari-binali-yildirim-ve-ekrem-imamoglu-oy-oranlarijpgg.jpg

31 MART SULTANGAZİ BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI

Yenilenmesine kara verilen 31 Mart seçimlerinde Sultangazi’de AK Parti adayı Abdurrahman Dursun 167 bin 580 oy ve yüzde 58,52 oy oranı ile belediye başkanı olan isim oldu. CHP adayı Haluk Bozkurt 85 bin 500 oy ve yüzde 29,86 oy oranı ile ikinci gelen isim olurken, HDP yüzde 6,45, Saadet Partisi yüzde 2,84 oy oranına ulaşmıştı. Bununla birlikte, Sultangazi’de AK Parti 167 bin 532, CHP 108 bin 960, Saadet Partisi 4 bin 703, BTP 864, DP 783, DSP 710, Vatan Partisi 378 ve TKP 276 oy almıştı.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561235666.jpg

SAADET'TEN ÖCALAN'IN ÇAĞRISINA VİDEO İLE GÖNDERME

Seçime 3 gün kala teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye yaptığı 'tarafsız olun' çağrısı tartışılmaya devam ediyor. Saadet Partisi de sosyal medya hesaplarından 'Nereden nereye' videosu paylaştı. AK Parti-SP görüşmelerinin ardından Temel Karamollaoğlu'nun da videoyu paylaşması dikkat çekti. SP lideri daha sonra 'Adayımızla yola devam' mesajı verdi.
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun da Twitter hesabından paylaştığı video da iktidarın Öcalan'la ilgili eleştirileri sıralanırken, 20 Haziran'da açıklanan mektubuna da yer verildi. İşte "Nereden nereye" videosu:

AK Parti ile Saadet Partisi arasında yapılan ve kamuoyuna 'aday çekme' pazarlığı olarak yansıyan görüşmelerin ardından yayınlanan videoyu Temel Karamollaoğlu'nun kendi hesabından paylaşması dikkat çekti. SP lideri daha sonra ise SP adayı ile yola devam edileceğini açıkladı. Karamollaoğlu'nun paylaşımları şöyle:

Partimizin köklü geleneği nedeniyle bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de kendi adayımız ile seçime girmekteyiz. İnanıyoruz ki bu tavrımız İstanbul için hayırlara vesile olacaktır.

Gerek Necdet Bey gerekse teşkilatımız, bütün baskı ve ambargolara, bir algı oluşturulma çabasına rağmen ciddi bir gayretle çalışmaktadırlar. Bu sebeple belirtmek isterim ki bizim siyasi anlayışımız kimseye seçim kaybettirmek veya kazandırmak üzerine kurulu değildir.

Partimizin köklü geleneği nedeniyle bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de kendi adayımız ile seçime girmekteyiz. İnanıyoruz ki bu tavrımız İstanbul için hayırlara vesile olacaktır.

BÜTÜN YETKİLİLERİ DEVLET ADAMLIĞINA DAVET EDİYORUM

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Bütün yetkilileri devlet adamlığına davet ediyorum. Seçimin huzurunu, hakkaniyetini, adaletini, seçimin en güzel şekilde geçirilmesi için tüm zemini hazırlamaya çağırıyorum" dedi.
Seçim çalışmalarına Sultanbeyli'de devam eden Ekrem İmamoğlu, öğle saatlerinde seçim otobüsü ile ilçe meydanına geldi. İmamoğlu'na Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile çok sayıda CHP İstanbul Milletvekili ve parti yöneticileri eşlik etti.

'BEN MİLLETİME HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM'

İmamoğlu, "Ben partili ayırmadım. 'İstanbul ittifakının adayıyım' dedim. Ben bu şehirde elbette CHP'nin evladıyım. Elbette İYİ Parti'nin ittifakının evladıyım. Ama ben AK Partili hemşerilerimin de oyunu istiyorum. Ben HDP'li dostlarımın da oyunu istiyorum. Ben MHP'li, Saadetli, Demokrat Partili, Büyük Birlik Partili, her vatandaşımın oyunu istiyorum. Ben milletime hizmet için yola çıktım" diye konuştu.

'TEDBİRİNİZİ ALIN, MİLLETİ SIKINTIYA SOKMAYIN'

"Bütün yetkilileri devlet adamlığına davet ediyorum" diyen İmamoğlu, "Seçimin huzurunu, hakkaniyetini, adaletini, seçimin en güzel şekilde geçirilmesi için tüm zemini hazırlamaya çağırıyorum. Bakın devlet adamlığı çağrımızı 31 Mart'tan öncede yapmıştık, yine yapıyorum. Tedbirlerinizi alın. Milleti sıkıntıya sokmayın. Yarın seçim günü. Hiçbir münakaşaya girmeyin. Kimseyle tartışmayın. Ailece oyunuzu kullanın. Demokrasi bayramına gidiyor gibi oyunuzu kullanın" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM KÜRT SEÇMENLERE SESLENDİ

Sivaslı iş adamlarıyla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım Kürt seçmene seslendi: Kürtler üzerinden herkes hesap kitap yapıyor. Kürtlerin oyunu masaya koymuşlar, 'Ona mı verelim, bana mı verelim?' Size mi kaldı Kürtlerin oyunu pazarlamak. Kürtler kim hizmet getiriyorsa oyunu ona verir. Kürtler terörle hayatını karartanlara oy vermez. Sivaslı Sanayici ve İş İnsanları Buluşması'nda konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bayramlaşmayı Sivas'ta yaptığını, işe Sivas'ta başladığını, kapanışı da Sivas'ta yaptığını söyledi. İstanbul'daki Sivaslı nüfus yoğunluğunun fazla olduğuna değinen Binali Yıldırım, İstanbul'un geleceğini ve kaderini, Sivaslıların belirleyeceğini dile getirdi.

Yıldırım, "Yarın yapılacak seçimin sonucunda Sivas'ın mührünü göreceğiz. Ben buna inanıyorum. Yarın sandığa gideceğiz. Allah nasip ederse İstanbul için karar vereceğiz. Vereceğimiz karar öncelikle İstanbul'umuz, İstanbul'da yaşayan 15 milyon hemşehrimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Sultangazili seçmenler 23 Haziran seçim sonuçlarını KARAR.COM’dan seçim 2019 sayfasında. Binali Yıldırım Sultangazi oy oranları, Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi ve son dakika haberleri: 

23 HAZİRAN SULTANGAZİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN