Tarabya'da davet veren Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Döner artık Almanya'nın ulusal yemeği

Tarabya'da davet veren Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Döner artık Almanya'nın ulusal yemeği

İstanbul Tarabya'da düzenlenen davette konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, "Döner kebap, artık Almanya'nın ulusal yemeği haline geldi" dedi ve döner keserek konuklarına ikram etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul ziyaretinin önemli bir ayağını oluşturan Tarabya'daki davette Türk-Alman ilişkilerine değinirken, döner kebaba özel bir vurgu yaptı. Steinmeier, döner kebapla ilgili düşüncelerini ve Türk-Alman dostluğunun tarihine ışık tuttu.

Steinmeier, davette yaptığı konuşmada, döner kebapla ilgili şu sözleri kaydetti:

"Bugünkü haliyle Berlin'deki Türk misafir işçiler tarafından geliştirilen döner kebap, artık Almanya'nın ulusal yemeği haline geldi. Hiçbir fast food yemeği Almanya'da dönerden daha çok satılmıyor, daha çok yenmiyor, hatta daha çok ihraç edilmiyor."

1-006.jpg

'İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İNSANİ VE KÜLTÜREL BAĞ ÇOK GÜÇLÜ'

"Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı. Almanya, ortak Gümrük Birliği'nde Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı," diyen Steinmeier, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin yanı sıra, insani ve kültürel bağların da güçlü olduğunu vurguladı. Steinmeier, "Sultan Abdülhamid 1880 yılında, daha da büyük bir dostluk beklentisiyle burayı Alman İmparatorluğu'na vermiştir. Türk-Alman ilişkileri ancak böylesine etkileyici bir ortamda gelişip serpilebilirdi. Bunun arkasındaki fikir de kesinlikle buydu" dedi.

'SİZİN HİKAYELERİNİZ ALMANYA'NIN BİR PARÇASI'

Steinmeier, Türkiye'deki Alman mimarlar ve diğer önemli şahsiyetlerin katkılarına değinerek, "Bruno Taut ve Berlin'in eski belediye başkanı Ernst Reuter gibi dünyaca ünlü Alman mimarlar 1933'ten itibaren Türkiye'ye sığınmış ve genç Cumhuriyetin inşasına katkıda bulunmuşlardır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Sizin hikayeleriniz, ülkemizdeki dört kuşak Türkiye kökenli insanın hikayeleri, Almanya'nın geçmişinin bir parçasıdır," diyerek Türk kökenli Alman vatandaşlarının toplumdaki yerine dikkat çekti.

2.jpg

SİYASİLER DE ORADAYDI

Davete, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz ve Alman Federal Milletvekilleri Serap Güler ve Nils Schmidt ile spor, siyaset ve iş dünyasından oluşan davetliler katıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Tarabya'daki davetin ardından Beyoğlu'ndaki Masumiyet Müzesi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında ise Gazze'ye yönelik tutumları nedeniyle protesto ile karşılaştı.

Cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları pekiştiren önemli bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN