Teker teker saplarından düğümleniyor, top gibi askı usulü saklanıyor! Adana’da başarılı hasat: 7 ay geçse de tazecik kalıyor

Teker teker saplarından düğümleniyor, top gibi askı usulü saklanıyor! Adana’da başarılı hasat: 7 ay geçse de tazecik kalıyor

Adana’da başarılı hasat sonrası ürünler teker teker saplarından düğümleniyor, top gibi askı usulü saklanıyor. Hem lezzetli hem sağlıklı olan ürün 7 ay geçse de tazecik kalıyor. İşte, Adana’dan Türkiye’ye yayılan o lezzetin hasadı…

Adana Kozan’da hasat edilen coğrafi işaretli Kuytucak Narı, Eylül ayında yapılan hasattan sonra kurutularak 4 mevsim tüketiliyor.

Kuytucak Narı, hasadın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü tazeliğinde kalmasıyla dikkat çekiyor. Narlar teker teker saplarından düğümlenip top haline getirildikten sonra askı usulü saklanıyor.

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KURUTULUYOR

Hasadın ardından nar kurutma aşamasına geçen İhsan Özkan, “Bizler narı yalnızca zamanında değil, dayanıklı şekilde koruyarak bugünü kadar saklayabiliyoruz. Geleneksel yöntemlerle kurutup asıyoruz” dedi.

adanada-kuytucak-nari-hasadi.jpg

KUYTUCAK NARI ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

Kuytucak Narı, Adana Kozan’a bağlı Kuytucak Köyü’nde yetiştirilen özel bir nar türüdür. 2021’de tescillenen bu ürün. Kendine has tatlı aroması, iri taneli yapısı ve ince kabuğuyla dikkat çekmektedir.

Kuytucak Narı’nın faydaları ise şöyledir:

  • C vitamini, potasyum ve lif bakımından oldukça zengindir
  • Antioksidan içeriği yüksektir
  • Kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlar
  • Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar
  • Bağışıklığı güçlendirir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN