'Travma, ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada'

'Travma, ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada'

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurullah Günay, travmaya bağlı ölümlerin, ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Günay, travma kelimesinin genellikle mekanik bir etki ile bedende oluşan yaralanma anlamında kullanıldığını ifade ederek şöyle dedi:

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla trafik kazaları travmaya neden olmaktadır. Trafik kazaları dışında yüksekten düşme, ateşli silah ve delici kesici alet yaralanmaları, spor yaralanmaları, darp ya da yanık vakaları da travma olarak adlandırılmaktadır. Bugün için en çok ölüme neden olan iki ana hastalık grubu kanser ve kalp- damar hastalıkları olarak bilinmektedir. Travmaya bağlı ölümler, ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada yer almaktadır."

17-08/18/sablon-kurtarildi-1503049210.jpg

KAYSERİ / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN