TRT Çocuk, 'Kaz Dağları'na zarar veriliyor' diyen 9 yaşındaki Utku'yu yayından aldı

TRT Çocuk, 'Kaz Dağları'na zarar veriliyor' diyen 9 yaşındaki Utku'yu yayından aldı

TRT Çocuk'ta yayınlanan programa telefonla bağlanarak "Kaz Dağları'na zarar veriliyor" diyen 9 yaşındaki Utku'nun sözleri, sunucu Gözde Çevik tarafından engellendi. Küçük Utku'nun yayından alınmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Tepkiler üzerine hem TRT Çocuk'tan hem de sunucu Gözde Çevik'ten açıklama geldi.

Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarına yönelik tepkiler sürürken, son olarak 'Kaz Dağları protestosu' TRT Çocuk'ta gündeme geldi.

Utku isimli 9 yaşındaki bir çocuk, TRT Çocuk'ta yayınlanan bir programa katıldı. Konuşmanın sonunda Utku "Bir şey söylemek istiyorum, Kaz Dağlarımıza şu anda çok büyük bir zarar verilmekte" dedi. Bunun üzerine sunucu Gözde Çevik "Utkucuğum güzel güzel konuştuk şimdi seninle, iyi bayramlar" diyerek küçük Utku'yu yayından aldı.

Küçük Utku'nun yayından alınmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Tepkiler üzerine hem TRT Çocuk'tan hem de sunucu Gözde Çevik'ten açıklama geldi.

SUNUCUDAN KAZ DAĞLARI SAVUNMASI

Programdan gözyaşları içinde çıktığını belirten Çevik, sosyal medya hesabından şunları söyledi: "Nereden bilebilirdim ki TRT Çocuk'un hiçbir zaman konusu olmayan gündelik tartışmaların benim programımda dile getirileceğini, nereden bilebilirdim ki çevre duyarlılığını çocuklara en iyi anlatan kanalıma tam da bu konuda eleştiriler geleceğini...

Sosyal medyada bu şekilde gündeme geldiğim için üzgünüm... Bırakalım da Türkiye'nin ortak değeri TRT Çocuk, siyasetten, günlük tartışmalardan uzak dursun.

Ben, o tertemiz çocuklar sayesinde neşe dolu bir hayat geçiriyorum. Tartışmalarınızı bizden ve çocuklarımızdan uzak tutun. Biz size rağmen gülmeye, eğlenmeye, bunları yaparken de öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar oluğu gibi bundan sonra da gündelik tartışmalarınızın bir parçası olmayacağız. Son olarak; sosyal medya üzerinden küfür eden hakaret edenleri çocukların gülen yüzü hatrına umursamıyorum."

19-08/10/01.jpg

Konuya ilişkin TRT Çocuk'tan "Biz TRT Çocuk olarak, bütün ailelerin çocuklarını gvenle emanet ettiği kanalımızı günlük tartışmaların hep uzağında tuttuk. Ailelerimiz de bu konuda bize hep destek oldu. Bu tartışmaların bir canlı yayın üzerinden TRT Çocuk'a taşınmaması gerektiğini düşünüyoruz" açıklaması yapıldı. 

19-08/10/trt-cocuk.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN