TSK'dan İdlib'e 'Kasırga' sevkiyatı... Esad'ın kaleleri de Kasırga'ın menzilinde

TSK'dan İdlib'e 'Kasırga' sevkiyatı... Esad'ın kaleleri de Kasırga'ın menzilinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in İdlib görüşmesinin ardından TSK, bölgeye 100 kilometre menzilli Kasırga Sistemi sevkiyatı gerçekleştirdi. Sınır hattından yaklaşık 30 kilometre içeri sevk edilen Kasırga, Esad rejiminin kalesi sayılan Lazkiye, Halep ve Hama'daki hedefleri vurabilecek kapasitede.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in İdlib görüşmesinin ardından TSK, bölgeye 100 kilometre menzilli Kasırga Sistemi sevkiyatı yaptı.

35 ila 100 km arasında etkili menzile sahip olduğu bilinen güdümlü roketler, T-300 Çok Namlulu Roketatar Sistemi ile kullanılıyor. Suriye içine konuşlandırılacak olan sistemin, rejim güçlerinin elde tuttuğu alanlardan gelebilecek tehdide cevap vermesi bekleniyor.

"KASIRGA DA KULLANILABİLİR"

Sınır hattından yaklaşık 30 kilometre içeri sevk edilen Kasırga Sistemi, Suriye rejiminin kalesi sayılan Lazkiye, Halep ve Hama’daki hedefleri vurabilecek kapasitede.

Independent Türkçe'ye bilgi veren TSK destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) yetkilileri, İdlib'de ilerlemeye çalışan rejim güçlerinin TSK tarafından roket ve obüslerle vurulduğuna dikkat çekerek Kasırga roketlerinin de bundan sonra kullanılabileceğini söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN