Türk kafası fırçası nedir? Fırça krizi ile 10 yıllık bir başka skandal ortaya çıktı

Türk kafası fırçası nedir? Fırça krizi ile 10 yıllık bir başka skandal ortaya çıktı

Türk kafası fırçası ya da İngilizce adıyla ‘Turks Head Toilet Bowl Brush’ nedir? Millî Takım’a yönelik düzenlenen skandal uygulama ve Emre Belözoğlu’na yönelik yapılan fırça skandalının arkasındaki sebep tartışılırken, 10 yıllık büyük bir skandal daha ortaya çıktı. Peki Türk kafası fırçası nedir? İşte ABD ile Türkiye arasında yaşanan o skandal Türk kafası fırçası skandalı…

A Millî Futbol Takımı’nın, İzlanda’da havalimanında yaşadığı skandalların ardından konu ile ilgili Türkiye’den ve İzlanda cephesinden açıklamalar peş peşe gelirken, ABD ile Türkiye arasında daha önceki yıllarda yaşanan ‘Türk kafası fırçası’ yeniden gündem oldu. 10 yıl önce ‘Türk kafası fırçası’ etiketiyle ABD’de satışı yapılan tuvalet fırçası, bazı Türk çalışanların uyarısının ardından Türkiye, Türk-Amerikan Hukuki Savunma Fonu (TALDF) şirket yönetimi nezdinde girişimde bulunarak, taraflardan açıklama yapılmıştı. İşte Türk kafası fırçasına dair aradıklarınız…

TÜRK KAFASI FIRÇASI NEDİR?

2009’da ABD’nin büyük ev eşyası üreticilerinden Amerikan Nevell – Rubbermaid şirketince üretilen tuvalet fırçalarının Amerika’da ‘Turk's Head (Türk kafası)' etiketiyle satıldığı ortaya çıkmıştı. Amerika’da temizlik firmasında görevli bir Türkün uyarısının ardından fark edilen skandalın durdurulması adına Türk-Amerikan Hukuki Savunma Fonu (TALDF) şirket yönetimi nezdinde girişimde bulunuldu ve 2008 yılında 90 ülkede 6,5 milyar dolarlık ev eşyası satışı yapılan Rubbermaid yönetimi yaptığı incelemenin ardından “Bu etiketleme bize ait değil. Ama biz tüm pazarlama ekiplerimizi ve satış yaptığımız süpermarketleri bu tün tanımlamanın kullanılmaması konusunda eğiteceğiz” sözünü vermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin arkasından Newell -Rubbermaid tarafından üretilen ve 'Turk's Head (Türk kafası)' ismiyle satılan tuvalet fırçaları Amerika’daki Türklerin uyarılarının ardından piyasadan çekilmişti. Şirkette çalışan bir Türk'ün uyarısının ardından fark edilen skandal Amerika’da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu Türk-Amerikan Koalisyonu avukatları Bruce Fein ve David Saltzman'ın çabalarıyla engellenmiş ve Rubbermaid'ten 'Türk Kafası' adının üründen çıkarılması, ürünün piyasadan çekilmesi ve gelecekte bu ismin kullanılmaması sağlanmıştı. Rubbermaid'in Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Stipancich ise TALDF'a ürünü piyasadan çektiklerini belirttiği cevabında, pazarlamacılar ve toptancılara ciddi uyarılarda bulunacağı konusunda söz vermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin arkasından 10 sene geçmesine karşın halen alışveriş sitelerinde ‘Turks Head Toilet Bowl Brush’ ismi ile satışı bulunuyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

A MİLLÎ TAKIM’A İZLANDA’DA BÜYÜK TERBİYESİZLİK

A Millî Futbol Takımımız, İzlanda’da saatlerce pasaport kontrolüne tabi tutulmuş, çantaları gereksiz bir şekilde aranmış ve Emre Belözoğlu’na bir taraftar da basın mensuplarına demeç verdiği esnada tuvalet fırçası uzatmıştı. Bunun ardından Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tepkilerini dile getirmiş, girişimler başlatılacağını duyurmuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Millî Takım’a destek olmak için İzlanda’ya gideceğini açıklamıştı. Türkiye’den İzlanda’ya Millî Takım notası verildi.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI:

19-06/10/1-1560161719.jpg

19-06/10/2-1560161725.jpg

19-06/10/3-1560161734.jpg

19-06/10/4-1560161743.jpg

19-06/10/5-1560161750.jpg

19-06/10/6-1560161754.jpg

19-06/10/7-1560161760.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN