Türkiye'nin ikinci astronotu göreve hazır! Atasever'in uçuş tarihi belli oldu: Koltuk başı ücret dudak uçuklattı

Türkiye'nin ikinci astronotu göreve hazır! Atasever'in uçuş tarihi belli oldu: Koltuk başı ücret dudak uçuklattı

Türkiye’nin ilk uzay deneyimini yaşayan ve SpaceX ile uzaya giden Alper Gezeravcı’dan sonra sıra şimdi de Tuva Cihangir Atasever’e geldi. Atasever’in uçuş tarihi belli olurken koltuk başına ücret duyanları şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

İlk türk astronot Alper Gezeravcı’nın ardından ikinci Türk astronot olarak geçen Tuva Cihangir Atasever, heyecanlı bekleyişin sonuna geldi. Türkiye'de uzaya çıkma şerefine nail olacak ikinci ismin hangi tarihte uzaya çıkacağı belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, beklenen o günü açıkladı.

yeni-proje-4.jpg

İKİNCİ TÜRK ASTRONOT UZAYA ÇIKIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bugün şunları aktardı: “Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024’te ABD’nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

LOG'ta yer alan habere göre, Atasever, uzaya çıkmadan önce “Virgin” desteği ile spesifik olarak neredeyse 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuşa dahil olacak. Söz konusu bu duruma ilişkin önemli bir görüş paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cem Say, “100 kilometre irtifanın altı, Uluslararası Havacılık Federasyonu’na göre “uzay” sayılmıyor. (ABD’liler sayıyor.) Bu uçuşlar iki-üç saat sürüyor, yolcuların ağırlıksız hissettiği süre bir-iki dakika. Bilet fiyatı da o oranda ucuz (yarım milyon dolardan az)” demişti.

yeni-proje-5-002.jpg

KOLTUK BAŞINA İSTENEN ÜCRET DUDAK UÇUKLATIYOR

Virgin imparatorluğunun sahibi olan Richard Branson tarafından kurulan uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, çok sayıda görev gerçekleştiriyor. Birçok insan burada uzayda neyimi ne yaşarken biletler ise adeta cep yakıyor. Öyle ki firma söz konusu bu uçuşlar için koltuk başına tam 450 bin dolar ücret talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN