Türkiye'nin Niagara Şelalesi...Kamp sandalyesini, termosunu alan koşuyor: Bu doğal güzellik bakın hangi ildeymiş

Türkiye'nin Niagara Şelalesi...Kamp sandalyesini, termosunu alan koşuyor: Bu doğal güzellik bakın hangi ildeymiş

Ülkemizin gizli kalmış cennetlerinden olan bu yer Türkiye’nin Niagara Şelalesi olarak tanımlanıyor. Yaz kış demeden ziyaretçi akınına uğrayan bu yere özellikle sıcak havalarda kamp sandalyesini, termosunu alan koşuyor. Bakın o eşsiz yer nerede?

Erzincan’ın Çağlayan ilçesinde gizli kalan bu doğa harikası Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerini büyüleyen güzelliklere sahip. Kent merkeze 35 km mesafede, Munzur Dağı’nın eteklerinde yer alan şelale, 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesi ile meydana gelmiştir. Şelale, 4 mevsim birbirinden güzel manzaralara şahitlik etme imkanı sunuyor…

GİRLEVİK ŞELALESİNE NASIL GİDİLİR?

Girlevik Şelalesi’ne ulaşım oldukça rahat. Kent merkezinden hareket eden araçları ya da özel aracınızı tercih ederek 40 dakikalık bir yolculuğun ardından Kalecik Köyü’ne varıyorsunuz. Oradan da yaklaşık 20 dakika yürüdüğünüzde şelaleye ulaşmış oluyorsunuz.

erzincan-girlevik-selalesi-2-001.jpg

YAZIN SERİNLEMEK İSTEYENİN ADRESİ

Şelalede yapabileceğiniz aktiviteler de mevcut. Özellikle yaz sıcaklarında gittiğinizde serinlemek için şelaleden akan buz gibi suya girerek yüzebilir, ardından çayınızı kahvenizi alarak şırıl şırıl akan su sesinin eşliğinde temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Bölgede piknik yapmak isteyenler için alan mevcutken, doğa yürüyüşünüzü de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Kış aylarında ziyaret ettiğinizde ise buz gibi suları ve donmuş sarkıtlarıyla şelalenin manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

erzincan-girlevik-selalesi-001.jpg

GİRLEVİK ŞELALESİ’NDE KONAKLAMA İMKANI VAR MI?

Şelalenin yakın çevresinde ne yazık ki konaklama imkanı bulunmuyor. Ancak, Erzincan merkez ile yakın çevresinde çeşitli konaklama seçenekleri mevcut. Bu seçenekler ile şelaleyi gezdikten sonra, bölgenin diğer doğal ve tarihi güzelliklerini de keşfedebilirsiniz.

erzincan-girlevik-selalesi-1-001.jpg

BİR PERİDEN GELEN ŞELALE

Şelalenin hikayesi de epey dikkat çekici. Bölgedekiler, şelalenin bir peri tarafından oluşturulduğuna inanıyor. Efsanelere göre, perinin bir çobanı korumak için oluşturduğu bu şelale, zamanla bölgenin en değerli doğal simgesi olmuştur. irlevik Şelalesi'nin en dikkat çekici özelliği ise belki de suyunun 40 metreden dökülmesi ve etkileyici görüntüsüdür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN