Üç Avrupa ülkesi Türklere vize kapısını kapattı

Üç Avrupa ülkesi Türklere vize kapısını kapattı

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik vize kısıtlaması devam ediyor. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in 3 günlük Türkiye ziyareti de krize çare olmadı. İspanya, İtalya ve Almanya'nın, 'yoğun vize başvuru taleplerini' gerekçe göstererek Mayıs ayının sonuna kadar Türk vatandaşlarına randevularını kapattığı iddia edildi.

Avrupa'dan Türkiye'ye yönelik vize kısıtlamaları hız kesmeden devam ediyor. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Türkiye ziyareti de mevcut vize krizine çözüm getiremedi. İspanya, İtalya ve Almanya, 'yoğun vize başvuru talepleri' nedeniyle Mayıs ayının sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize randevularını kapattı. Bu durum iddialar arasında yer alıyor ve henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

VİZE REDDİ ORANLARINDA ARTIŞ

Schengen vizesi başvurularında reddedilen dosyaların oranı son zamanlarda artış gösterdi. Ret oranı, son verilere göre %20 seviyesine ulaştı. Bu, vize alma sürecinin giderek zorlaştığına işaret ediyor.

Halk Tv'nin haberine göre, vize randevusu bulamayan Türk vatandaşları alternatif olarak diğer Avrupa ülkelerine yönelmeye başladı. Kısa süreli vize uygulamasındaki bu durum, yeni başvuruların birikmesine yol açıyor.

1-015.jpgAlmanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN VE STEİNMEİER GÖRÜŞMESİ SONUÇSUZ KALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört gün önce Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile gerçekleştirdiği görüşmede Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi konuları ele aldıklarını belirtmişti. Ancak yoğun talep ve artan ret oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatlerini zorlaştırmaya devam ediyor. Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi konularda yapılacak olan görüşmelerin bu sorunun çözümüne katkıda bulunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN