Uludağ'da korku dolu anlar: 35 kişi mahsur kaldı | Son dakika haberleri

Uludağ'da korku dolu anlar: 35 kişi mahsur kaldı | Son dakika haberleri

Uludağ’da, kayak yapmak için pist başına çıkmak isteyen 35 kişi, telesiyejin arızalanması sonucu havada mahsur kaldı. Jandarma ve AFAD ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu mahsur kalanlar kurtarıldı.

Uludağ Birinci Oteller Bölgesi’nde, bu sabah kayak yapmak ve manzara seyretmek üzere pist başına çıkmak isteyen 35 kişi telesiyejin arızalanması sonucu havada asılı kaldı. Arıza giderilemeyince yerden yaklaşık 15 metre yükseklikte ve aralıklarla çelik teller üzerindeki ikişer kişilik telesiyejde mahsur kalanları kurtarmak için Jandarma Arama-Kurtarma Timleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE ekipleri harekete geçti.

16-12/18/1-1482063451.jpg

Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla zirveye akın eden vatandaşlar, telesiyejlerle beyaza bürünmüş Uludağ’ın keyfini çıkarmak istedi. İkişer kişilik binilen telesiyejlerle manzaranın keyfini çıkararak ilerleyen vatandaşlar, sistemin arıza yapmasıyla büyük panik yaşadı. Neden çıktığı bilinmeyen arıza kısa sürede giderilemeyince metrelerce yükseklikte mahsur kalan yerli ve yabancı turistler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi harekete geçti.

Kısa sürede kar motorlarıyla bölgeye ulaşan ekipler aralıklarla duran telesiyejdekilere kar temizleme araçlarının üzerine çıkarak ya da halat atarak ulaştı. Telesiyejlere atılan halatlarla tırmanan jandarma ve AFAD görevlileri mahsur kalanları indirdi. Üç saat süren kurtarma çalışmaları sonucu mahsur kalan 35 kişi telesiyejden indirilerek otellerine götürüldü. Telesiyejden indirilenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

BURSA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN