Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Faris Türkiye'de vefat etti

Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Faris Türkiye'de vefat etti

Uzay serüveniyle tanınan Suriyeli kahraman Muhammed Faris, 73 yaşında Türkiye'nin Gaziantep kentinde hayatını kaybetti.

Uzaya giderek tarih yazan ilk Suriyeli ve ikinci Arap olarak bilinen Tümgeneral Muhammed Faris, 73 yaşında Gaziantep'teki bir hastanede yaşamını yitirdi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi el-Bahra, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Faris'in cuma günü vefat ettiğini duyurdu. Faris, özellikle cesur ve halkın sesine kulak veren duruşuyla Suriyelilerin sevgisini kazanmıştı.

dgs5gsd5g.jpg

1987 yılında gerçekleştirdiği uzay yolculuğuyla Suriyelilerin göğsünü kabartan Faris, dönüşünde ülkesinde kahraman gibi karşılanmış ve Suriye’deki üniversitelerde on yıl kadar eğitim vermişti. Suriye'deki iç savaşın başlamasıyla birlikte 2011 yılında Türkiye'ye sığınan Faris, burada yaşamını sürdürüyordu.

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Faris'in yakınları tarafından yapılan açıklamada, ramazan ayının sonlarında kalp krizi geçirdiği belirtildi. Faris için yapılacak cenaze töreni ve anma etkinlikleri hakkında henüz detaylar paylaşılmadı. Hadi el-Bahra, Faris'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, tüm Suriye halkına sabır ve başsağlığı diledi. Faris'in vefatı, hem Türkiye'deki hem de dünya çapındaki Suriyeli topluluklar arasında büyük üzüntüye yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN