Yarın okullar tatil mi? MEB açıklaması! Kar tatili olan illerin listesi | 23 Aralık Cuma

Yarın okullar tatil mi? MEB açıklaması! Kar tatili olan illerin listesi | 23 Aralık Cuma

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yurdu etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte eğitime ara verildiği haberleri de geliyor. Yarın için 9 ilde yoğun kar uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinin de önümüzdeki günlerde kar yağışı etkisi altına gireceği belirtildi. Bu açıklamadan sonra milyonlarca öğrenci, yarın okullar tatil olacak mı sorusunu sormaya başladı. 23 Aralık Cuma günü kar tatili olan illerin listesi ve son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yarın okullar hangi tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarısı sonrası milyonlarca öğrenci bu soruyu soruyor. Son tahminlere göre, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış Doğu kesimlerin de ise iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Peki yarın eğitime ara verilecek mi? 23 Aralık Cuma günü hangi şehirlerde okullar tatil? Haberin tüm ayrıntıları ve son dakika açıklamaları anlık olarak haberimizde yer alacak.

16-12/22/kar-yagisi-h-142512b5-640x360.jpg

YARIN OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL? | 23 ARALIK CUMA

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin geneli çok bulutlu, güneydoğu kesimleri parçalı az bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeybatısı ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sinop, Samsun, Malatya, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Kırklareli'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar uyarısı ile birlikte gözler yapılacak olan kar tatili haberlerine çevrildi. Milyonlarca öğrenci ve çalışanın merakla beklediği haber için MEB'in yapacağı açıklama bekleniyor. Yarın okulların tatil olduğu illere dair henüz bir açıklama yapılmadı. Yapılacak olan son dakika açıklamalarını haberimizde anlık olarak görebilirsiniz.

16-12/22/kar-yagisi-371.jpg

METEOROLOJİ'DEN 9 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun geneli çok bulutlu, güneydoğu kesimleri parçalı az bulutlu. Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeybatısı ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sinop, Samsun, Malatya, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Kırklareli'nin doğu kesimleri yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışlar, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Gaziantep, Kilis, Isparta, Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İL İL ANLIK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/sa), İç Anadolu'nun güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde esecek.

16-12/22/00008477232.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), İç Anadolu'nun güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışlarının Gaziantep, Kilis, Isparta, Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yurdun güney kesimlerinde beklenen yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Akdeniz kesiminde kuvvetli fırtına (40-60 km/saat), Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli (30-50 Km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın 22.12.2016 Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

16-12/22/detay6ecc3727eb732203fbafa7b2d0bab4f5jpg.jpg

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yurdu etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte eğitime ara verildiği haberleri de geliyor. Yarın için 9 ilde yoğun kar uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinin de önümüzdeki günlerde kar yağışı etkisi altına gireceği belirtildi. Bu açıklamadan sonra milyonlarca öğrenci, yarın okullar tatil olacak mı sorusunu sormaya başladı. 23 Aralık Cuma günü kar tatili olan illerin listesi ve son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN