'Yarısı Bizden' kampanyasında ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Kentsel dönüşümde yeni dönem

'Yarısı Bizden' kampanyasında ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Kentsel dönüşümde yeni dönem

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatarken 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları da netleşti. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapım için yardım verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, İstanbul'da kentsel dönüşüm için hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL'ye kadar hibe, 700 bin TL'ye kadar da kredi verilecek. Evi kentsel dönüşüme giren kiracılara ise bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin TL karşılıksız kira desteği verilecek. Buna göre, kentsel dönüşüm için toplam 1,5 milyon TL destek verilecek.

'YARISI BİZDEN' KAMPANYASI KREDİ FAİZİ NE KADAR?

Yürürlüğe giren karara göre, kredilerin vadesi 10 yıl olacak. İlk 12 taksite ise faiz uygulanmayacak. Dönüşüme giren iş yerleri için 350 bin TL'ye kadar hibe, 350 bin TL'ye kadar kredi verilecek.

Kredi borcu, her güncelleme döneminde güncelleme oranının uygulanması suretiyle güncellenecek. Güncelleme oranı ise Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) bir önceki yılın aynı ayına göre meydana gelen yıllık değişim oranının yarısını olarak baz alınacak.

KREDİ PUANINA BAKILMAYACAK

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, öte yandan kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı durumlarına bakılmayacak ama kredi tutarının iki katı kadar tutarda ipotek tesis edilecek.

'Yarısı Bizden' başvurular başlarken, İstanbul'da yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler'de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatıyor.

"3 YIL HİÇ BİR ŞEY UYGULANMIYOR"

Bu kampanyadan yararlanan Aziz Kaydı, "Geçen günlerde sözleşmeye gittik. Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı Kentsel dönüşüm ofisine sözleşmelerimizi imzaladık. Yarısı bizden, yarısı kredi olarak. 3 yıl sonra ödemeli sözleşmelerimizi imzaladık. 700 bin lira 3 yıl sonra memur zam yarısı gibi bir fiyat uygulanıyor. 3 yıl hiç bir şey uygulanmıyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kampanya sayesinde büyük rahatlık yaşadığını belirten Yüklenici inşaatın Sahibi Selçuk Özer, "2023, 4. ayında itibariyle buranın ruhsat başvurusunda bulundum. Bütün süreçleri tamamlayıp, projemizi gerekli mercilere ilettik. Bahçelievler Belediyesi'nin sunmuş oldukları imkanlardan faydalandık. Bu vesile ile vatandaşlar nefes aldı. Bu hibe yarısı bizden kampanyası 700 bin lira kredi, 700 bin hibe kampanyası vatandaşa ciddi bir nefes oldu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN