Yasin Aktay, Kaşıkçı cinayetini duyurduğu için ölüm tehditleri aldığını açıkladı

Yasin Aktay, Kaşıkçı cinayetini duyurduğu için ölüm tehditleri aldığını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cemal Kaşıkçı cinayetinden dolayı ölüm tehditleri aldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Esra Elönü'ye konuk olduğu Arafta Sorular programında çarpıcı ifadelerde bulundu.

"DÜNYAYI BİZE ZİNDAN EDECEKLERDİ"

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Aktay, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye, Cemal Kaşıkçı cinayetini ortaya çıkarmasaydı, "Nerede bizim Cemal diye ortaya çıkıp dünyayı bize zindan edeceklerdi" dedi.

Aktay sözlerine şöyle devam etti:

"Verilecek olan mesaj 'Cemal Kaşıkçı Sultan Ahmet'te yok oldu.' Kaşıkçı orada kaybolunca dünyaya şu mesajı vermiş olacaklar. Tüm bu mizahsene rağmen şu an bile bu mesajı veriyorlar. Özellikle Suudi Arabistan, BAE ve Mısır merkezli Arap medyasına baktığınız zaman, bir trol ordusu var. Türkiye'yi hedef alan resmi söylemler nadiren oluyor. Bu trol ordusunu, bu Cemal Kaşıkçı olayına dönüştüreceklerdi. İşte dünyaca bilinen bir Washington Post yazarı, onlar açısından da çok makbul birisi... Eğer ortaya çıkmamış olsaydı emin olun bize yapacakları şey şu olacaktı; 'Nerede bizim vatandaşımız. Nerede bizim çok sevdiğimiz Cemal Kaşıkçı... Sizin güvenli dediğiniz İstanbul'da yok oldu.' Bunun propagandasını öyle bir yapacaklardı ki dünyayı bize zindan ederlerdi" ifadelerini kullandı.

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM"

Programda ölüm tehditleri aldığını dile getiren AK Partili isim, "Eğer ciddiye alırsam bize yönelik tehdit çok. Ama genelde Twitter üzerinden çokça tehdit var, hedef gösterilme durumu var. Mesela, özellikle Suudi Arabistan, BAE ve Mısır merkezli Arap kanalları her gün beni hedef gösteren haberler yayınlıyorlar. Örneğin şu programda benim bir dilim sürçse, hatta dilim sürçmese bile bir kısmını alıp 'işte Yasin Aktay bunu dedi' diye haber yapacaklar. Tabi bu tür haberleri yayınladıklarında, altına bir sürü yorumlar yapılıyor, bunların içinde tehditlerde var. Ama açıkçası çok da ciddiye almıyorum. Trollerde var gerçek şahıslarda var bunların arasında. Benimle ilgili Arap kanallarından bir şey duyduğum zaman sadece acıyorum ve gülüp geçiyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN