Yeni sistemin ilk MGK'sı bugün toplanıyor

Yeni sistemin ilk MGK'sı bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak.

MGK, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 24 Haziran’da hayata geçmesinin ardından bugün Beştepe’de toplanıyor.

Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katılacak.

ANA GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

OHAL’in kaldırılmasının ardından yapılacak ilk MGK toplantısında ana gündem maddesini terörle mücadele oluşturacak. Toplantıda FETÖ ile mücadelede gelinen son durum ve Suriye’deki gelişmeler ele alınacak. Erdoğan’ın bu kapsamda Güney Afika’daki BRICS Zirvesi’nde bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmeye ilişkin MGK’ya bilgi vermesi bekleniyor. 

ABD'NİN YAPTIRIM TEHDİTLERİ

Toplantıda ABD’nin rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılanmasına yönelik yaptırım açıklamalarıyla gerilen Washington-Ankara ilişkileri de değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye ilişkin kurula bilgi sunması planlanıyor. 

Toplantıya bu kapsamda MGK üyesi olmayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da davet edilebileceği belirtiliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN