Yeşim'i pompalı tüfekle katletmişti: Tasarlayarak öldürmeye 'iyi hal'

Yeşim'i pompalı tüfekle katletmişti: Tasarlayarak öldürmeye 'iyi hal'

Zonguldak'ta görüşme teklifini reddettiği bahanesiyle Yeşim Sönmez'i 'pompalı tüfekle' vurarak katleden Başaran Çevikoğlu'na 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası 'iyi hal' indirimi uygulanarak müebbet cezasına düşürüldü. Karara tepki gösteren acılı aile, "Tasarlayarak adam öldürme suçu sabit bir katile nasıl olur da iyi halden indirim yapılır?" diyerek kararı istinafa taşıyacaklarını aktardı.

Toplumdaki cinsiyet eşitsizliği, kadınlara yönelik nefret söylemleri ve şiddet faillerine ceza indirimi yapılması gibi durumlar nedeniyle Türkiye'de kadına şiddet vakalarına ve kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor.

30 Nisan 2023'te Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ömerli Mahallesinde, Saltukova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan Başaran Çevikoğlu (40), otomobiliyle eski sevgilisi Yeşim Sönmez'in (36) evinin önüne geldi.

9091433.jpg

POMPALI TÜFEKLE KATLETTİ

Evine gelen Yeşim Sönmez, motosikletini park ettiği esnada Başaran Çevikoğlu önünü kesince tartışma çıktı. İddiaya göre; Çevikoğlu, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle Sönmez'i vurarak katletti.

9091437.jpg

Zanlı olay yerinden kaçarken çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sönmez, kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Çevikoğlu'nun Sönmez ile görüşmek istediği ancak kadının bu teklifi reddettiği belirtildi. Polis ekiplerince yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

9091435.jpg

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEYE İYİ HAL İNDİRİMİ

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada, öldürülen kadının ailesi ile tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu.

Son sözü sorulan sanık ağlayarak, "Çok pişmanım, keşke böyle bir şey yapmasaydım." dedi.

9091438.jpg

Mahkeme heyeti Çevikoğlu’na "Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulanan sanığın cezası "müebbet hapse" düşürüldü.

AİLEDEN KARARA TEPKİ

Sönmez’in annesi Emine Leyla Sönmez karara tepki göstererek, "Böyle bir olayda bu nasıl karar? Tasarlayarak adam öldürme suçu sabit bir katile nasıl olur da iyi halden indirim yapılır?" dedi.

Mahkeme çıkışında aile üyeleri kararı istinafa götüreceklerini belirtti.

9091440.jpg

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre; sadece mart ayında 25 kadın öldürüldü, 21 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Katledilen kadınların yarısından fazlası evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN