Yılbaşında kar yağacak mı? Meteorolojiden uyarı: Yılbaşına yoğun kar yağışıyla gireceğiz

Yılbaşında kar yağacak mı? Meteorolojiden uyarı: Yılbaşına yoğun kar yağışıyla gireceğiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülke genelinde kendisini hissettiren soğuk hava dalgasının yılbaşında da kendisini yoğun kar yağışı olarak göstereceği ifade edildi. Özellikle 30-31 Aralık'ta ülkeyi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışının yılbaşında da şiddetini artırarak devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece altında seyrediyor. Gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Yılbaşı için plan yapanlar, hava durumuna göre tatilyeri aramaya başladı. Orta vadeli projeksiyonlara göre, yılbaşı yağışlı geçecek. Yetkililer, “Yılbaşında soğuk ve yağışlı hava kütlesinin 30-31 Aralık gibi ülkemize gelmesi öngörülüyor. Türkiye’nin tamamında kar yağması bekleniyor” açıklamasını yaptı.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre cuma günü yurdun iç ve batı kesimlerinde yağışlar etkili olmaya devam edecek. İç ve yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde yağmur bekleniyor. Cumartesi günü yağış alanını genişletiyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Göller Yöresi ve Konya çevrelerinde, Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde, Doğu kesimlerde yağışlar var. Yağışlar yüksek ve iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olacak.

İL İL ANLIK HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

16-12/22/585bb9770f25444068e91d50.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN