YKS ek tercihler ne zaman? Ek kontenjan 2019 YKS| Üniversite boş kontenjanlar

YKS ek tercihler ne zaman? Ek kontenjan 2019 YKS| Üniversite boş kontenjanlar

YKS ek tercihler ne zaman? Ek kontenjan 2019 YKS boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite ek kontenjanlarına nasıl ulaşılır? YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başladı. ÖSYM henüz ek tercih kılavuzunu yayınlamadı. Ek kontenjanlar ve boş kalan kontenjanlarla ilgili araştırmalar sürüyor.

YKS ek tercihler ne zaman? Ek kontenjan 2019 YKS boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite ek kontenjanlarına nasıl ulaşılır? Üniversite boş kontenjanları ve taban puanları araştırılıyor.

YKS tercih sonuçları bugün (6 Ağustos 2019) açıklandı. Sonuçları öğrenen binlerce üniversite adayı ek yerleştirme, boş kontenjan sayısı ve tercih sürecini merak ediyor.

KONTENJANLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 90'DAN FAZLA

YÖK'ün YKS Yerleştirme Sonuçları Raporu'na göre 753 bin 461 aday tercihlerinden birine yerleşti ve kontenjanlarda doluluk oranı yüzde 90'ı aştı. Lisans ve ön lisans programlarında boş kontenjanlarda geçen seneye göre 57 bin 275 kişilik azalma yaşandı, 71 bin 233 kontenjan boş kaldı.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruldu.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK? EK KONTENJAN 2019 YKS

ÖSYM YKS ek tercih tarihlerini henüz açıklamadı. Ek yerleştirme ve tercih süreci için yeni bir tercih kılavuzu yayınlanacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Kontenjanların mevcut durumu YÖK ATLAS'tan görülebilir.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU - TIKLAYIN

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

YKS sonuçlarının ardından genel yerleştirme yapılacak. Boş kontenjanlar ya da kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN