YPG Afrin'de cesetleri bile mayınlıyor

YPG Afrin'de cesetleri bile mayınlıyor

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK'dan kurtardıkları köylerde örgütün kaçarken gizlediği mayın ve patlayıcıları temizliyor. Terör örgütü PYD/PKK zeytin depolarından, cesetlere kadar her yeri mayınladığı tespit edildi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü PYD/PKK'dan temizlediği köylerde örgütten geriye, kurduğu bombalı tuzakları kaldı. Bomba imha ekipleri, teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıları imha çalışmaları sürdürüyor.

TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği köylerde terör örgütünün birçok noktaya mayın ve patlayıcı yerleştirdiği ortaya çıktı. Teröristler, bu yönteme işgal ettiği bölgelerden kaçmadan önce TSK ve ÖSO birliklerinin ilerlemesini yavaşlatmak ve sivillerin evlerine geri dönmesinin önünü kapatmak için başvuruyor.

5 Şubat'ta terör örgütünden temizlenen Dikmetaş köyünde uzman ekipler, mayın ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyor. ÖSO komutanlarından Ebu Ahmet Şami, “Köyü ele geçirdikten sonra PKK'nın köydeki sivillere ait evleri mayınladığını fark ettik. PKK her yere mayın ve patlayıcı saklamış. Halkın zeytinlerini sakladığı depoları bile mayınlamışlar. Hatta köyde bıraktıkları teröristlerin cesetlerini bile mayınlamışlar. PKK, köylüleri zorla evlerinden çıkarttıktan sonra her yere bombalı tuzaklar yerleştirmiş" diye konuştu.

AFRİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN