Ali İsmail Korkmaz davasında 3 sanık için tahliye kararı - Son dakika haberler

Ali İsmail Korkmaz davasında 3 sanık için tahliye kararı - Son dakika haberler

Ali İsmail Korkmaz davasında 5 tutuklu sanıktan 3’ü için yattıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye kararı verildi. Tutuklu yargılanan sivil sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever, tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın darbedilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili Yargıtayın usul yönünden bozma kararı nedeniyle yeniden görülen davada, mahkemenin daha önce verdiği karar değiştirilmedi.

Dava nedeniyle polis Kayseri Adalet Sarayı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap, annesi Emel ile avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Kayseri İl Teşkilatı yöneticileri ile geldi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz'ın avukatları, Afyon Cazaevinde tutuklu bulunan sanıklar Mevlüt Saldoğan, İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Çorum Cezaevinde tutuklu bulunan Yalçın Akbulut ile tutuksuz yargılanan sanıklar Ebubekir Harlar Eskişehir'in Çifteler ilçesinden, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise Aydın'ın Nazilli ilçesinden görüntülü sistemle katıldı. 

BENİM OĞLUMU KASTEN ÖLDÜRDÜLER

Duruşma mahkeme başkanının Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin hükmün usulen bozulması kararını okumasıyla başladı. Hükmün okunmasından sonra mahkeme başkanı davanın taraflarına söz verdi. 

Söz alan Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, "Benim oğlum daha çocuktu. Onu bilerek, isteyerek ve kasten vurdular. Onların gerçek cezalarını almasını istiyorum. Oğlumun önü 4 kişi tarafından kesiliyor ve dövülüyor. Kuş yavrusu gibi yerde çırpınıyor. 'Yerde çırpınan bırakın insanı, herhangi bir canlıya vurmak insanlığa sığar mı? Tekme atmak insanlığa sığar mı?' Sanıkların hepsi müdahale ettikleri kişinin Ali İsmail olmadığını iddia ediyorlar. Ali İsmail'in taş attığını söylüyorlar. Taş attığına dair bir video, bir resim, bir delil göstersinler." dedi.

BU SENE MEZUN OLACAKTI

Anne Emel Korkmaz da "Benim oğlum bu sene mezun olacaktı. 3 senedir buralara geliyoruz. Onlar oğlumu hangi düşüncelerle katlettiler. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum." diye konuştu.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin aldığı kararı oybirliğiyle kabul ederek yeniden yargılamaya başladı. Afyon Cazaevinde tutuklu bulunan polis memuru Mevlüt Saldoğan, üstüne atılı suçları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

SANIKLAR BERAATLERİNİ İSTEDİ

Saldoğan, "Ali İsmail, olay sonrası 38 gün hastanede tedavi edilmiş, yarası açık bırakılmıştır. Bundan dolayı ölmüş olabilir. Biz o gençlerin katili değiliz. Gençlerin katili, Gezi Parkı olaylarını ortaya çıkaran gruplardır. TÜBİTAK'ın incelediği görüntülerde yerde yatanın Ali İsmail olup olmadığı dahi belli değildir. Aylardır tutuklu olarak içeride yatıyorum. Benim ailem ve çocuklarım var. Onlarda bu durumdan olumsuz etkilendiler. Adil bir karar verilip beraatımı istiyorum" şeklinde savunma yaptı.

Çorum Cezaevinde tutuklu bulunan polis memuru Yalçın Akbulut da TÜBİTAK'ın kamera görüntüleri sonrası verdiği raporun "tam bir fiyasko" olduğunu savunarak, görüntülerde yerde yatan kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunun ispatlanamadığını, kendisinin de o görüntülerde yer almadığını iddia etti.

Türkiye'de TÜBİTAK dışında önemli üniversiteler olduğunu, görüntülerin buralarda tekrar incelenebileceğini belirten Akbulut, "Hayatını kaybeden kişiye karşı hiçbir müdahalem olmadı. Hazırlanan rapor döneminde TÜBİTAK'ta çalışanların 'Paralel örgüt' üyesi olabilecekleri düşüncesindeyim. Çünkü paralel örgüt operasyonu kapsamında çok sayıda TÜBİTAK çalışanı uzaklaştırılmıştı." şeklinde konuştu.

Avukat Ayhan Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz'ın daha önce herhangi bir suça karışmamış olduğunu, dolayısıyla yakalama tanımını kabul etmediklerini söyledi.

SİVİL SANIKLAR BERAAT ETTİ

Aradan sonra mahkeme heyeti, daha önce sanıklar hakkında verilen kararın değiştirilmeyerek oy birliğiyle yeniden kabul edildiğini bildirdi.

Afyon Cazaevinde tutuklu bulunan sivil sanıklar, İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'in tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verildi.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yaralayıcı ve Gezi Parkı odaklı eylemler kapsamında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da takip etti. 

KAYSERİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN