Efkan Ala: Cizre'deki operasyonlar sona erdi

Efkan Ala: Cizre'deki operasyonlar sona erdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, hendek ve barikatların kaldırılması operasyonlarının Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün itibariyle son bulduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların bugün itibarıyla sona erdiğini açıkladı. Bakan Ala Cizre'de hakimiyetin sağlandığını, sokağa çıkma yasğının bir süre daha süreceğini söyledi.

Cizre'de operasyonlar bitti

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ala "Cizre'de operasyonel faaliyetler çok başarılı bir biçimde sona erdi. Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek. Tuzaklamalar, bilinmeyen bölgelerde insanlara zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Alana hakimiyet kurulmuştur" diye konuştu.

"Sokağa çıkma yasağı devam edecek"

Cizre'deki son duruma ilişkin soru üzerine Ala, şunları söyledi: 

"Bugün öğle saatleri itibarıyla Cizre operasyonlar sona erdi başarılı bir biçimde. Ama oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini daha garantiye almak için, oraya girdiklerinde herhangi bir patlama veya olumsuzlukla karşılaşmamaları için Silopi'de olduğu gibi Cizre'de de arama tarama faaliyetleri devam edecek. Arama tarama faaliyetleri bitinceye kadar, operasyonlar bitmiş olmasına rağmen sokağa çıkma yasağı devam edecek. Sonra arama tarama faaliyetleri bitirilince bu sefer yine bir daha bu şekle dönmemesi için gerekli geçici ve kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacak. Bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili sahada olacak. Vatandaşlarımıza bugüne kadar teröristlerin ve terörist saldırıların çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet topyekün olarak bir seferberlik halinde üzerine düşeni yapacak, onun da imkan ve zemini hazırlanıyor. Ümit ediyorum, bundan sonra da diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla ya da hiç zarar vermemek üzere alınacak tedbirlerle terörün Türkiye gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız ve ümit ediyorum ki, Türkiye'ye bu atmosferi hediye edebileceğiz."

"Kaldırmayanlar sorumludur"

İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin "Diğer bölgedeki operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Aynı şekilde Sur'da devam ediyor. Diğer bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş ve mayınlamalar, bomba düzenekleri var, onlar yapılmış. Şimdiden söylüyorum, Türkiye'de devlet, millet, sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere ve kendi caddesinde mayınlı tuzaklamaya müsaade etmez, oradaki belediyelerin, sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Türkiye'de devlet onu kaldırmak için kararını alır, gereğini yapar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN