Ev hanımı organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Ev hanımı organlarıyla
3 kişiye umut oldu

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan ev hanımı 53 yaşındaki Emine Yıldırım'ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını başladı.

Evli ve bir çocuk annesi Emine Yıldırım geçen çarşamba günü fenalaşınca yakınları tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Yıldırım'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Yıldırım'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Konu, İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne iletildi. İzmir Kent Hastanesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden iki ayrı ekip kente geldi. Başarılı bir operasyonla böbrekler ve karaciğer alındı. Karaciğer, Kent Hastanesi'ne; böbrekler Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Organların umutla nakil bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi. Kalbin uyumlu ve uygun bir hastanın bulunmamaması üzerine alınamadığı öğrenildi.

3 hastaya umut ışığı olacak

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu, Yıldırım'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini, ailesinin organların bağışlanması konusunda duyarlı davrandığını söyledi. Taşçıoğlu, "Hastamızın karaciğeri ve börekleri İzmir'de üç hastaya nakledilerek umut ışığı olacak" diye konuştu.

Hem üzgün hem mutlu

Emine Yıldırım'ın kardeşi Mehmet Gülbelli, "Bugün aile olarak çok zor bir karar alarak ablamızın organlarını bağışlanması karar verdik. İnşallah umut arayan hastalara şifa olur. Ablamın anıları bu umut bekleyen hastalarda yaşar. Mantıklı düşündüğümüz zaman belki onu kaybetmiş oluyoruz. Ama onun hatırasını bir başkasında yaşamasının faydasını göreceğiz. Şimdi ben hem üzülüyorum hem de seviniyorum. Umarım topluma bu konuda iyi bir mesaj vermiş oluruz" dedi.

Herkesi bağış yapmaya çağırdı

Beyin ölümü gerçekleşen Emine Yıldırım'ın tek çocuğu olan Erkan Yıldırım, "Düşünmemiz ve bilinçli hareket etmemiz gerekiyor. Sonuçta annemiz vefat etti. Yapacak bir şey yok. Annemin organları başka insanlara hayat verecek. Güzel bir duygu. Herkesin bağış yaparak umutla bekleyen organ ihtiyacı olan hastalara ışık olması gerekiyor" dedi.

MANİSA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN