Kemal Kılıçdaroğlu'ndan idamının 54. yıldönümde 'Adnan Menderes' mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan idamının 54. yıldönümde 'Adnan Menderes' mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu idamının 54. yıldönümde merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu: "Bu olay demokrasi tarihimize hala tam olarak kapanmayan bir yara açmıştır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in idamına ilişkin, "Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir. Cesaretle demokrasimize, özgürlüklere ve hukuk devletine sahip çıkmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP liderinden 'Adnan Menderes' mesajı

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Menderes'in idamının 54. yıl dönümü dolayısıyla Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu'na bir mesaj gönderdi.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "şayan-ı dikkate değer" bir genç olarak siyasete kazandırdığı merhum Menderes'in, İstiklal Madalyası sahibi, ülkesine ve cumhuriyete büyük sevgi duyan bir insan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca halka hizmet için çalışan Menderes'in, asla siyaseti kişisel bir zenginleşme aracı olarak kullanmadığını bildirdi.

Menderes'in, mal varlığının 1950 ile 1960 döneminde azaldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Topraksız köylülere kendi arazilerini dağıtmış, dahası oğullarının ticaret hayatına girmelerini de men etmiştir. Kendisi siyasete hiçbir şey sahibi olmadan girip, servet edinen bir insan değildir. Bu bakımdan merhum Menderes bugün de örnek alınmalıdır" ifadesini kullandı.

"Vicdanlar hala sızlıyor"

Kılıçdaroğlu, 55 yıl önce, merhum Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün bütün çabalarına rağmen yaşanan bu elim olayın herkesin vicdanını hala sızlattığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sayın İnönü'nün 13 Eylül 1961'de açıkça ifade ettiği gibi, MBK tarafından alınan bu karar, milletimizde büyük bir üzüntüye yol açmış, demokrasi tarihimize de hala tam olarak kapanmayan bir yara açmıştır. Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir. Cesaretle demokrasimize, özgürlüklere ve hukuk devletine sahip çıkmalıyız. Ancak bu yolla son sözlerinde bile milletimize ebedi saadetler dileyen Sayın Menderes’in hatırasına hak ettiği saygıyı gösterebiliriz."

Menderes'i, Hasan Polatkan'ı ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anan Kılıçdaroğu, demokrasi, Cumhuriyet ve halk için "önce Türkiye" diyerek fedakarca çalışan herkese şükranlarını sundu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN