Avrupa’da Android’den iPhone’a geçiş rekor seviyede

Avrupa’da Android’den iPhone’a geçiş 
 rekor seviyede

Avrupa kıtasının beş büyük ülkesini ele alan araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl Android cihaz kullananların yüzde 27’si iPhone’a geçiş yaptı. İşte detaylar…

Avrupa’da geçtiğimiz mayıs-haziran-temmuz dönemini kapsayan bir araştırmanın sonuçlarına göre akıllı telefon satın alımlarında, önceki cihazı Android olanların yüzde 27’si yeni telefon tercihlerini iPhone’dan yana kullandı. Bu oran ABD’de yüzde 9 seviyesindeydi.

Bu şaşırtıcı veri, Apple’ın son dönemde Android’i adeta sürklase ettiğine işaret ederken bundan sonraki iPhone 6s ve 6s Plus modellerinin Avrupa kıtasında ne düzeyde ilgi göreceği şimdiden merak konusu oldu.

İlgili araştırma için Avrupa’nın en büyük beş ülkesi baz alındı. iPhone-Android rekabetinde son durumu gözler önüne seren analizin bir diğer yönü de genel akıllı telefon satışları hakkındaydı. Buna göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre akıllı telefon satışlarında azalma görüldü. Bu da genel olarak Avrupa’daki piyasaların doygun hale geldiğine yönelik bir diğer bulgu şeklinde kabul edildi.

15-09/02/samsung-galaxy-s6-review-_34_-650-80.jpg

Avrupa’daki doygunluğun nedeni insanların akıllı telefonlarını her sene değiştirmemeye başlamaları ve ilk kez akıllı telefon satın alacak kimselerin de yeni telefonlara yönelmek yerine başka alternatifleri değerlendirmeleri.

2015 yılının genelinde dünyanın birçok ülkesinde Apple’ın ilginç bir başarı çizgisi sürdürdüğü görülürken yüzlerce modeli bünyesinde barındıran Android ekosistemi için aynı şeyi söyleyebilmek mümkün görünmüyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN