Lübnan'dan Türkiye'nin "Güvenli Bölge"sine övgü

Lübnan'dan Türkiye'nin "Güvenli Bölge"sine övgü

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Reşid Derbas, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde kurulması için çaba ettiği güvenli bölge, Lübnan için umut ışığı olacak" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan İnsani İşler Koordinatörü Ross Mountain ile başkent Beyrut'taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Derbas, Suriye krizinin "inkar ve görmezlikten gelme" siyasetinden tamamen uzak kalarak, insani ve gerçekçi boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Türkiye bizi rahatlatacak"

"Lübnan olarak, dışarıda meydana gelen bir umut ışığı görüyoruz" diyen Derbas, Türkiye sınırı yakınında kurulacak güvenli bölgenin kendilerini rahatlatacağını ifade etti. Derbas sözlerine şöyle devam etti:

Bir milyonu aşkın mülteci var

"BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin verilerine göre Suriyeli sığınmacıların yüzde 43'ü söz konusu sınır bölgelerinden geldi. Lübnan'ın yükünü hafifletmek ve Suriyeli kardeşlerimize kendi topraklarında yaşayabilme noktasında katkı sunmak için şu andan itibaren bu yeni gerçekliğe adapte olmayı düşünmek gerekiyor." BM istatistiklerine göre, Lübnan'da 1 milyon 100 bini aşkın Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Yerel yetkililer ise bu rakamın çok daha fazla olduğunu savunuyor.

BEYRUT/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN