12 Dev Adam, Sırbistan'a 91-72 yenildi

12 Dev Adam, 
Sırbistan'a 91-72 yenildi

Dün Almanya'yı deviren 12 Dev Adam, EuroBasket 2015'teki 4. maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz bu mücadeleden 91-72 mağlup ayrıldı.

A Milli Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki 4. maçında Sırbistan'a 91-72 yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 3 dakikası 7-7 geçildi. Sonraki 4 dakikada ay-yıldızlı ekip etkin savunma yapamadı ve hücumlardan da boş döndü. Teodosic-Kalinic ikilisiyle 3 sayılık isabetler bularak farkı açan Sırbistan, boyalı alanda Bjelica ve Erceg'in katkılarıyla  skoru 7. dakika içinde 22-7 yaptı. Kalan dakikalarda milliler, Ali Muhammed ve Cedi Osman ile basketler bulmasına rağmen Sırbistan; Raduljica ve Erceg ile karşılık vererek ilk periyodu 16 sayı farkla, 30-14 önde tamamladı.

İkinci periyotta  Ersan İlyasova ve Cedi Osman’ın basketlerine Nedovic, Bjelica, Kuzmic ve Teodosic ile karşılık veren Sırbistan, 15. dakika içinde farkı 21 sayıya çıkardı: 43-22. Bu çeyreğin son bölümünde milli takım, Semih Erden, Ali Muhammed, Oğuz Savaş ve Sinan Güler ile sayılar buldu. Bogdanovic, Raduljica, Kuzmic ve Kalinic ile sayılar üreten Sırbistan, soyunma odasına 53-35 önde gitti.

Dengede geçen üçüncü periyotta iki takım karşılık sayılar üretirken 25. dakika Sırbistan'ın 65-45’in üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümün sonunda 10-4'lük seri yakalayan "12 Dev Adam", sayı farkını az da olsa eriterek periyodun bitimine 1 dakika kala skoru 55-69'a getirdi. Raduljica’nın basketine karşı Türkiye, Semih Erden ile basketler buldu ve final periyoduna 71-59 geride girdi.

Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren Sırbistan karşılaşmadan 19 sayı farkla, 91-72  galip ayrıldı.

Türkiye bu sonuçla şampiyonada ikinci mağlubiyetini alırken, 4. maçını da kazanan Sırbistan gruptan çıkmayı garantiledi.

Karşılaşmada ay-yıldızlı ekipte Ali Muhammed 16, Semih Erden de 14 sayıyla oynadı. Sırbistan'ın galibiyetinde ise 20 sayı atan Raduljica ve 17 sayıyla oynayan Teodosic önemli rol oynadı.

BERLİN / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN