Şırnak'tan kara haber: 1 şehit, 4 yaralı

Şırnak'tan kara 
haber: 1 şehit, 4 yaralı

Şırnak’ ın Silopi ilçesinde polis aracına saldırıda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Silopi'de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi'ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen polislerden 1'i şehit olurken, 4'ü de yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi'nde bir grup protesto gösterisinde bulundu.

Valilik: 3 PKK'lı öldürüldü

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu 4 polisinde yaralandığı saldırı öncesindeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 3 PKK'lının öldürüldüğünü, Uludere ve il merkezinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda da silahlar, roketatar ve antitank mayınları ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet Bölücü Terör Örgütü Mensubu ile çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, şahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 şarjör ile 2 kutu Kalaşnikof mermisi, 5 el bombası, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 1şarjör, 1 el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 el bombası, 3 dolu Kalaşnikof şarjörü, 1 hücum yeleği, 1 telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir."

Uludere'de 18 Kaleşnikof 

Açıklamada, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin Şırnak-Uludere karayolunda bir araçta arama yaptığı belirterek şöyle denildi:

"29.08.2015 tarihinde saat 0200 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak - Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır.

Merkezde 4 antitank mayını bulundu

Şırnak il merkezinde de PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda da 4 antitank mayını, 5 roketatar başlığı, 5 sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 Kalaşnikof mermisi ile 1 av tüfeği ele geçirilirken 4 kişi de gözaltına alındı.

ŞIRNAK/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN