Irak ve Suriye tezkeresine HDP'li seçim hükümeti önlemi

Irak ve Suriye tezkeresine 
HDP'li seçim hükümeti önlemi

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılması için ilk adım atıldı. Dışişleri Bakanlığı hazırladığı tezkere metnini başbakanlığa gönderdi.

Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin uzatılması için ilk adım atıldı. 4 Ekim'de dolacak olan tezkerenin olası bir HDP'li seçim hükümetine kalmasının da önüne geçilmiş oldu. HDP ile oluşturulacak olası bir seçim hükümetinde Irak ve Suriye tezkerelerinin durumu soru işaretlerine neden olmuştu. 

Geçen yılki tezkerenin aynısı

Dışişleri Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği metnin geçen yılki ile aynı olduğu, içeriğinin korunduğu belirtiliyor. NTV'nin haberine göre tezkere, Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesi operasyon yapabilmesini, yabancı silahlı kuvvetlerin hükümetin belirleyeceği çerçevede Türkiye'de bulundurulabilmesini öngörüyor.

Tezkerenin uzatılması için Meclis’in olağanüstü toplantıya çağırılıp, metnin görüşülmesi ve onaylanması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN