Özel okul teşvik sonuçları ve tercih işlemleri-Özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır?

Özel okul teşvik sonuçları ve tercih işlemleri-Özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır?

2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulların listesi açıklandı. Peki, Öğrenciler özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır? İşte özel okul teşvik sonuçları ve tercih işlemleri hakkında bütün detaylar haberimizde...

2015-2016 yılı özel okullara devlet desteği kapsamında tercih yapabilecek öğrencilerin puanları 3 Eylül Perşembe günü açıklandı. 2015-2016 yılı özel okul teşvik tercihleri 4 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulların listesi açıklandı. Peki, Özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır? İşte özel okul teşvik sonuçları ve tercih işlemleri hakkında bütün detaylar haberimizde...

Özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılır?

-Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinde, e- okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

-Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek
Öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu
olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

-Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış
olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan
yarıĢmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneğini
asıllarını ibraz etmek suretiyle başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim
edecektir.

-Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile
bireylerine ait 2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından herhangi birinin toplam
gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu ekinde yer alan kira gelir taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

-Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu
veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri, okul başvuru
esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir. Ayrıca veliler/vasiler; açık öğretim veya askeri okul öğrencilerinin öğrenim belgelerini ve Ek-12’nin Anne ve Babanın Durumu başlığının dördüncü satırında belirtilen durumun onaylı belgesini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

-Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN