Varto'da çatışma ve sokağa çıkma yasağı

Varto'da çatışma 
ve sokağa çıkma yasağı

Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Varto'da, teröristler zaman zaman güvenlik güçlerine taciz ateşi açıyor.

Yaşanan terör olayları nedeniyle sabah 08.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Varto'da, gasp ettikleri iş makineleriyle ana yollara ve ara sokaklara hendek açan terör örgütü mensupları, ilçenin girişindeki köprüyü yıkıp, belirli bölgelere patlayıcı düzeneği yerleştirdi.

Güvenlik güçlerine zaman zaman taciz ateşinde bulunan teröristler, asker ve polisleri patlayıcı düzeneği kurdukları bölgelere çekmeye çalıştıkları gözleniyor.

Vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi için temkinli davranan güvenlik güçleri ise konuşlandıkları bölgelerde bekleyişlerini sürdürüyor.

Gergin bekleyiş

Varto'da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede endişeli bekleyişin hakim olduğu belirtildi. PakkBir çok yere patlayıcı yerleştiren ve sokaklara hendek kazılan ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik güçleri önlem aldı. Zaman zaman silah seslerinin geldiği ilçe merkezinde gizlenen PKK'lıların, köylerden toplanacak kişilerin ilçe merkezine geleceği dedikodusu yayması da sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede bir çok kişiyi tedirgin etti.

Yetkililer gelişmelerle ilgili açıklama yapmazken, akşam saatlerinde telefonla ulaştığımız Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, "Ben de ilçedeyim, dışarı çıkamıyorum" dedi. Durumun gergin olduğunu belirten Ekici, "Helikopterler uçuyor, zaman zaman silah sesleri geliyor. Aldığımız duyumlara göre polisler bazı noktalarda aramalar başlatmış.  Kaymakam beyle görüşemedik. Emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

MUŞ/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN