Çukurcuma'da 'sıfır bedelli' müzayede büyük ilgi gördü

Çukurcuma'da 'sıfır bedelli' 
müzayede büyük ilgi gördü

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen müzayedede, Osmanlı ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait 200 parça eser, bedelsiz olarak satışa sunuldu. Alt limitin 100 lira olduğu müzayedede, Sultan Abdülmecid Han'ın tuğralı ahşap üzerine yapılmış yağlı boya tablosu 5 bin liraya satıldı.

19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, hat sanatına ait parçalar, tablolar, eski gazeteler, kılıçlar ve yemek takımları... Aralarında Osmanlı ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait yaklaşık 200 parça eserin bedelsiz olarak satışa sunulduğu müzayede, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi tarafından düzenlendi.

Antika ve eski eserlere ilgi duyanların katılarak açılış fiyatlarını belirledikleri müzayedede, eserler 100 lira alt limitle satışa çıkarıldı. 

Sultan Abdülmecid Han'ın tuğralı ahşap üzerine yapılmış yağlı boya tablosu 5 bin liraya, Osmanlı saltanat armalı 9 çekmeceli yazı masası ise 7 bin liraya yeni sahiplerinin oldu.

Hokka takımları, Mekke ve Medine tasvirli hilye-i şerif

Çekişmeli artırımlara sahne olan müzayedede, aralarında hokka takımları, Kütahya işi özel yapım Mekke ve Medine tasvirli hilye-i şerif, alem, askılı toplar, kahve soğutucuları, İngiliz dondurmalık, çikolatalık ve çeşitli boyuttaki kaplardan oluşan yemek takımı, Kütahya işi çini sehpa ile kılıçların da olduğu yaklaşık 200 parça eser çeşitli fiyatlara satıldı.

Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin, geçen yıl başlatılan ve her seferinde eserlerin tamamının satıldığı "sıfır bedelli" müzayedenin gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Antika ve eski eserlere olan ilgi her geçen gün artıyor

Her kesim ve bütçeden sanatseverlere hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gültekin, her müzayedede bu işe ilgi duyan ve koleksiyonerlik yolunda meraklı olan alıcılarla karşılaşmanın kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Antikaya ve eski eserlere olan ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Gültekin, "Bu ilgiyi canlı tutabilmek için bu müzayedelerimizde tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunuyoruz. Eserler, sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyor" görüşlerine yer verdi.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN