Hatice Cengiz: Almanya'dan hiç davet almadım

Hatice Cengiz: Almanya'dan hiç davet almadım

Berlin'de basın özgürlüğü ile ilgili bir programda konuşan katledilen Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'den Almanya'ya sitem etti: Almanya'yı Almanya yapan, onun özgürlüğünü, demokrasisini dünyada yansıtan büyük organizasyonların hiçbirinden davet almadım. Büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadım.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice  Cengiz, Almanya'nın başkenti Berlin'de 'Basın Özgürlüğü Avrupa ve Arap Dünyasında Krizde' konulu panele katılarak soruları cevapladı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde en önemli beklentisinin gerekli soruşturmaların tamamlanarak yeni delillerin kamuoyuyla paylaşılmasını olduğunu dile getiren Cengiz "Şimdiye kadar kamuoyuyla paylaşılan bilgilerden başka bilgilerin olduğunu düşünüyorum. Yeni bilgiler uluslararası baskıların oluşturulmasına katkı yapar." diye konuştu.

"BU ZAMANA KADAR ALMANYA'DAN DAVET ALMADIM"

ABD kongre üyeleri başta olmak üzere, dünyanın değişik ülkelerinden sık sık davet aldığını ancak cinayetin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen  Almanya’dan kendisine ilk defa davet yapıldığını dile getir Cengiz, "Almanya'nın sivil toplum örgütlerinden, gazetecilerden veya üniversitelerden Almanya’yı Almanya yapan, onun özgürlüğünü demokrasisini dünyada yansıtan büyük organizasyonların hiçbirinden davet almadım. Büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadım. ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK ÜLKE BULAMIYORUM"

Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinde adaletin ancak uluslararası işbirliği eliyle tecelli edeceğine işaret eden Cengiz, hukuki sürecin bir an önce tamamlanarak, emir verenler dahil cinayeti işleyenlerin yargılanması gerektiğini kaydetti.

Cengiz, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayetini uluslararası kamuoyuna taşımak için işbirliği yapacak ülke bulamadığını, cinayete ilişkin ABD'nin tepkisizliğinin Avrupa ülkelerinin sessiz kalmasını sağladığını söyledi.  

BERLİN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN