Beyazperdede Fransız rüzgârı

Beyazperdede Fransız rüzgârı

Sinemada altı yeni filmin gösterime girdiği haftada ‘Sadık Bir Adam’ özgün hikayesiyle öne çıkıyor. Louis Garrel’in hem yönetmenliğini üstlenip hem de oynadığı yapımda başrole Laetitia Casta ve Lily-Rose Depp eşlik ediyor. Evli bir çiftin yaşadığı çalkantıların konu edildiği filmde, duygusal sahneler beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli altı film vizyona girecek. Finlandiyalı yönetmen Timo Vuorensola imzası taşıyan aksiyon ve komedi karışımı bilim kurgu filmi ‘Ayın Karanlık Yüzü: Hitler’in Çocukları’ izleyiciyle buluşacak. Devam filminin başrollerinde Julia Dietze, Tom Green, Udo Kier, Lloyd Kaufman, Stephanie Paul, Tero Kaukomaa, Vladimir Burlakov, Martin Swabey, Emily Atack, John Flanders, James Quinn, Jukka Hilden ve Lloyd Li oynuyor. Filmin konusu kısaca şöyle: Nazilerin dünyayı ele geçirmeye çalıştığı ‘Iron Sky’ filminin devamında, dünya nükleer savaş nedeniyle yaşanmaz hale gelmiştir. Kalan insanlar Naziler’in Ay’daki üssünde yaşamaktadır. Ancak burada yaşayanlar için yaşam koşulları kötüleşmeye başlayınca, dünyanın merkezindeki gizli bir şehre yolculuk yapmak gerekir. Ancak bu sırada karşılarına Vril önderliğindeki şekil değiştirebilen bir sürüngenler ırkı ve onların dinozor ordusu çıkar. 

19-08/08/3.jpg

Fransız filmlerinin meşhur yüzlerinden Louis Garrel’in bu sefer hem kamera önünde hem de yönetmen koltuğunda yer aldığı filmde, 90’ların popüler isimlerinden Laetitia Casta ve Lily-Rose Depp yer alıyor. Garrel’in senaryosunu Jean-Claude Carriere ile birlikte kaleme aldığı yapım, evli bir çiftin ilişkisine odaklanıyor. Bir çiftin ilişkisi, kadının adamı, adamın en yakın arkadaşı için terk etmesi ve arkadaşı ölünce de adama geri dönmesiyle komplike bir hal alır. Abel, ayrıldıktan sekiz yıl sonra eski sevgilisi Marianne’la Paul’ün cenazesinde karşılaşır. Abel, bu kederli anı değerlendirmeyi düşünür. Paul öldüğüne göre Marianne’la yeniden birlikte olabilecektir. Tabii önünde tanıdık engeller vardır. Paul ile Marianne’ın sevimli oğlu Joseph ve Paul’ün kız kardeşi Eve. 

19-08/08/1.jpg
Sadık Bir Adam

Sean Brown ile Luke Gosling’in yönettiği ve Jonathan Mc Clean, Anna Dawson, Hannah Chalmers ile Matt Ray Brown’ın oynadığı ‘Kanlı Efsane’ gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday. 

19-08/09/5.jpg
Kanlı Efsane

İki yönetmenin birlikte yazdığı ve efsane olduğuna inanılan hikaye göre; bir gazeteci şeytani bir grubun yönettiği tehlikeli ve uğursuz olduğuna inanılan soruşturmanın içine çekilir. Bu araştırma zamanla bazı şeytani güçleri gün yüzüne çıkarır. Bir gazeteci efsaneye göre şeytani bir grubun yönettiği tehlikeli, asırlık, uğursuz olduğuna inanılan soruşturmanın içine çekilir. Bu araştırma bazı şeytani güçleri gün yüzüne çıkarır.  

19-08/08/7.jpg
Dora ve Kayıp Altın Şehri

Isabela Moner’in başrolünde yer aldığı ‘Dora ve Kayıp Altın Şehri’, küçüklüğünden beri ailesiyle maceradan maceraya atılan Dora’nın bu kez ailesini kurtarmak için çıktığı serüveni anlatıyor Amerikalı aktris ve şarkıcı Isabela Moner’a Michael Pena, Eva Longoria, Jeffrey Wahlberg, Madeleine Madden ve Eugenio Derbez’in eşlik ettiği yapımın yönetmenliğini James Bobin yaptı. 

19-08/08/6.jpg
Siccin

Alper Mestçi’nin yönetmen koltuğunda oturduğu haftanın yerli korku filmi ‘Siccin 6’; ailevi sorunlarla boğuşurken kendisini bir anda tuhaf olayların içerisinde bir adam ile kızının hikayesini anlatıyor. Siccin serisinin bu son bölümünde Merve Ateş, Adnan Koç, Dilara Büyükbayraktar, Fatih Murat Teke, Sibel Aytan ve Hüseyin Taş gibi isimler rol aldı. 

19-08/09/4.jpg
Konuşan Hayvanlar

Mustafa Kotan’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Konuşan Hayvanlar’, ailesinin çalıştığı hayvan koruma parkında büyüyen ve diğer insanlardan farklı olarak hayvanların konuşmalarını duyabilen bir gencin, hayvanları parkın hırslı sahibinden korumaya çalışmasını anlatıyor. Can, 9 yaşında hayvanları çok seven bir çocuktur. Can’ın ailesi hayvan koruma parkında çalıştığı için ailesiyle birlikte parkta yaşamaktadır. Can’ın diğer çocuklardan çok farklı bir özelliği vardır, hayvanları duyar ve konuşur. Bir gün sahibi Şaheste Hanım, parkın arazisini satıp yerine rezidans yapmaya karar verir. Ama Şaheste’nin babası, hayvanların bakımı yapıldığı için parkın satılmasına izin vermez. Komedi türündeki filmde Emir Özyakışır, Ayça Erturan, Ferit Aktuğ, Hülya Duyar, Ebru Akel Sancak, Aslı Samat, Barış Çelikkol, Eray Demirkol, Orhan Eşkin, Naz Ar ve Cantürk Çolak oynuyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN