Bilgisayar bağımlılığı inme riskini artırıyor

Bilgisayar bağımlılığı inme riskini artırıyor

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk inmenin dünyada ve Türkiye’de birinci derecede halk sağlığı problemi olduğunu kaydetti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk inmenin dünyada ve Türkiye’de birinci derecede halk sağlığı problemi olduğunu kaydetti. İnme görülme olasılığının yaşa bağlı arttığını dile getiren Öztürk “Yapılan son çalışmalarda önlenebilir risk faktörlerinin engellenmesiyle inmelerin yüzde 90’ı önlenebiliyor” dedi. Konuşmanın aniden bozulmasının, ani görme kaybının, yüzde asimetri oluşmasının, kol ve bacakta kuvvet kaybının inmenin belirtileri olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Her yıl inmeden dolayı 40 bin insan hayatını kaybediyor. Bunun yaklaşık 15 bini geç kalmadan dolayı. Her gün yarım saat yürümek, kilo vermek, üç öğün sebze ve meyve tüketmek inme riskini azaltıyor. Uzun süre bilgisayar karşısında hareketsiz oturmak ise gençlerde dahi inme riskini artırıyor. Özellikle bilgisayar başında oturan gençler ve çocuklarda, fiziksel aktivitenin yetersiz olması, hareketsiz kalmak kan yağlarının artmasına ve kan dolaşımının bozulmasına neden oluyor. Belirli saatlerde mola verip egzersiz yapılmalıdır.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN